ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς και Βενιζέλος στέλνουν μήνυμα στην τρόικα

Σαμαράς και Βενιζέλος στέλνουν μήνυμα στην τρόικα

-Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές στο επίκεντρο της συνάντησης των κυβερνητικών εταίρων.

-Η στρατηγική της Αθήνας απέναντι στις πιέσεις των τροϊκανών

Με αντικείμενο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα συναντώνται σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος.

Οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής των δανειστών είναι σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο δεν υπάρχει πρόοδος σε κανέναν απ’ τα υπό συζήτηση θέματα και όλα τα δεδομένα παραμένουν ανοιχτά.

Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος εκφράζουν έντονη ανησυχία για την αδιάλλακτη στάση των τροϊκανών οι οποίοι πιέζουν ασφυκτικά για λήψη νέων μέτρων και σύναψη νέου Μνημονίου.

Οι δυο κυβερνητικοί εταίροι διαφωνούν κάθετα με αυτό το ενδεχόμενο καθώς κάτι τέτοιο θα σημάνει, όπως εκτιμούν, και το τέλος της δικομματικής κυβέρνησης.

Γι αυτό τον λόγο δεν αποκλείεται αμέσως μετά την σύσκεψη κορυφής στο Μαξίμου να σταλεί προειδοποιητικό μήνυμα προς την τρόικα.

070214211725 5495

Επίσης ο πρωθυπουργός που αύριο το μεσημέρι θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδο κορυφής και στην συνέχεια θα μεταβεί στην Ιρλανδία για την συνεδρίαση του ΕΛΚ και την στήριξη του Γιούνκερ για την Κομισιόν, θα προσπαθήσει στο περιθώριο να θέσει το θέμα των διαπραγματεύσεων στο ανώτατο επίπεδο.

Ο Α. Σαμαράς στις εισηγήσεις που δέχεται προκειμένου να έρθει σε ρήξη με τους εκπροσώπους των δανειστών απαντά πως σε αυτές τις στιγμές χρειάζεται ψυχραιμία.

Νωρίς χθες το μεσημέρι υπήρξε διαρροή από το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνοντας τα σενάρια για εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο κύκλοι της οδού Νίκης έσπευσαν να τονίσουν και από την πλευρά τους ότι απαιτείται ψυχραιμία.

Διαβάστε επίσης:

Στο Μαξίμου ο Στουρνάρας

«Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν»

Ολοκληρώθηκε η διευρυμένη διυπουργική σύσκεψη

Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Ευρεία διυπουργική συνεδρίαση εν όψει της συνάντησης με την τρόικα