ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης:Το «ποτάμι» ή είχε έτοιμο logo ή γρήγορο γραφίστα…

Παπαδημούλης:Το «ποτάμι» ή είχε έτοιμο logo ή γρήγορο γραφίστα…

Τις θέσεις του για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Χρυσής Αυγής, αλλά και το «ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη ανέπτυξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Σε ότι αφορά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αυτό που κάναμε χθες, και μάλιστα με πολύ μεγάλη πλειοψηφία είναι να επαναβεβαιώσουμε τα εξής: Πρώτον αποφασίσαμε να διευκολύνουμε τη Δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει αυστηρά τις ποινικά κολάσιμες πράξεις των νεοναζί της ΧΑ -πράγμα το οποίο εμείς ζητούσαμε εξαρχής- υπερψηφίζοντας την άρση της ασυλίας.

Δεύτερον, επαναλάβαμε για μια ακόμη φορά τη θέση μας, ότι το Σύνταγμα του 1975 δεν επιτρέπει να τίθεται ένα κόμμα εκτός νόμου και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, η ΧΑ πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου, κι όχι εκτός. Και ασφαλώς ούτε υπεράνω του νόμου, όπως με ευθύνη των κυβερνώντων, ήταν για χρόνια. Μέχρι τη στιγμή που από το δολοφονικό μαχαίρι του Ρουπακιά έπεσε νεκρός ένας Έλληνας, αυτοί οι τύποι αλώνιζαν με τραμπουκισμούς, απειλές και μαχαιρώματα, σε καθεστώς ανοχής και ατιμωρησίας».

PAPADIMOYLIS

Έχει επιλεγεί η μέθοδος της «σαλαμοποίησης»

«Σε ό,τι αφορά στα πολιτικά δικαιώματά τους, από τις πρώτες κιόλας προφυλακίσεις Μιχαλολιάκου και λοιπών, είχαμε θέσει το ζήτημα στην Διάσκεψη των Προέδρων. Προτείναμε στο προεδρείο της Βουλής να ζητήσει τη γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα πρωτότυπα νομικά και πολιτικά ζητήματα που εγείρονται από το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης ενός κόμματος έχει προφυλακιστεί.

Δυστυχώς, αυτό δεν έχει γίνει τώρα, αν και θα έπρεπε να έχει γίνει ήδη, εφόσον, μέχρις ότου υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση, οι νεο-ναζί βουλευτές έχουν τα πολιτικά τους δικαιώματα. Μέχρι τώρα πάντως, έχει επιλεγεί η μέθοδος της «σαλαμοποίησης», δηλαδή να εξετάζουμε ad hoc κάθε φορά ένα πρόβλημα, ενώ θα πρέπει όλα τα θέματα (χρηματοδότηση, πολιτικά δικαιώματα κλπ) να εξεταστούν συγκεντρωτικά και να στηριχτούμε στη γνώμη των ειδικών επιστημόνων».

to-potami-

Άλλοι ανησυχούν περισσότερο για την κίνηση Θεοδωράκη

«Ο κ.Θεοδωράκης έχει κάθε δικαίωμα να δοκιμάσει την τύχη του ως αρχηγός κόμματος και του εύχομαι «Καλή επιτυχία». Ελπίζω μέχρι τις κάλπες, όπου θα δοκιμαστεί το σχήμα του, να δώσει πιο συγκεκριμένα πράγματα, και ως πρόγραμμα και ως δομή, να μάθουμε δηλαδή περισσότερα πράγματα και για τις πηγές του Ποταμού αλλά και για το που κατευθύνεται.

Πάντως, η πολύ νευρική έως και επιθετική χθεσινή δήλωση του κ. Βενιζέλου για το «Ποτάμι» δείχνει ότι άλλοι ανησυχούν πολύ περισσότερο για την κίνηση αυτή, γιατί ο κ. Θεοδωράκης, με τις απόψεις του ως πολίτης, κλωθογυρίζει στο χώρο που καλύπτουν μέχρι σήμερα το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που δημόσια είπε ο Ν. Μπίστης, ότι του είχε προτείνει να ηγηθεί των «58» αλλά ο κ. Θεοδωράκης αρνήθηκε. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το «Ποτάμι» εμφανίστηκε μία μέρα μετά το ναυάγιο των «58», με έτοιμο logo. Μπορεί να σκεφτεί κανείς ή ότι το είχε έτοιμο από πριν ή ότι είχε πολύ γρήγορο γραφίστα...».

Διαβάστε επίσης:

«Δάκτυλο» Σημίτη βλέπουν οι Βενιζελικοί πίσω από το «Ποτάμι»

Δεν μας τα λέει καλά ο Σταύρος Θεοδωράκης!

Υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ο ΣΥΡΙΖΑ

Δούρου για «Ποτάμι»: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλείται από προσπάθεια δυο 24ώρων

Τατσόπουλος: Έχω μιλήσει με τον Σταύρο Θεοδωράκη