ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δάκτυλο» Σημίτη βλέπουν οι Βενιζελικοί πίσω από το «Ποτάμι»

«Δάκτυλο» Σημίτη βλέπουν οι Βενιζελικοί πίσω από το «Ποτάμι»

Σε κατάσταση πανικού στη Χαριλάου Τρικούπη, εκτιμούν ότι το κόμμα του δημοσιογράφου θα κόψει από την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ.

Φωνές ακούγονταν εχθές στο διαδρόμους έξω από το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΥΠΕΞ. Αυτήκοοι μάρτυρες λένε ότι άκουσαν τον Βενιζέλο να ωρύεται όταν στενός του συνεργάτης του ανακοίνωνε τα ευρήματα κρυφής δημοσκόπησης που φέρεται να έχει διενεργήσει το επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη, και η οποία δείχνει ότι το κόμμα του δημοσιογράφου είναι έτοιμο να απογυμνώσει και τα τελευταία ψήγματα εκλογικής δύναμης του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ σκυλεύεται και εμείς μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια» ήταν η φράση ανώτατου στελέχους της Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζοντας τον τρόμο που έχει ζωγραφιστεί στα πρόσωπα πολλών. Ο Βενιζέλος πληροφορήθηκε ότι το "Ποτάμι" έχει μεγαλύτερη επιρροή στο εναπομείναν εκλογικό ακροατήριο του κόμματος, με τον κίνδυνο η "χαλαρή ψήφος" στις Ευρωεκλογές να ρημάξει κάθε προοπτική εκλογής έστω και ενός ευρωβουλευτή για το ΠΑΣΟΚ.

venizelos-simitis 1

Ο ειρωνικός τρόπος με τον οποίον σχολίασε ο Βενιζέλος τα όσα είπε ο πρώην δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης στην συνέντευξη τύπου για το "Ποταμι", κάνοντας λόγο για την μεταφορά μίας τηλεοπτικής εκπομπής στον στίβο της πολιτικής, ήρθε ως απόρροια του εντεινόμενου εκνευρισμού που υπάρχει τις τελευταίες ώρες στην Χαριλάου Τρικούπη.

Η κατάρρευση του εγχειρήματος της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τους "58", έχει κάνει τον Βενιζέλο να πιστεύει ότι πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος, που είναι αμφίβολο να καταγράψει έστω κι ένα ποσοστό του 5% στις ευρωεκλογές. Πάντως πληροφορίες λένε ότι συνεργάτες του έχουν εισηγηθεί στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ξεκινήσει μία μετωπική με το "Ποτάμι" του Θεοδωράκη όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να ενδυναμώνει την συσπείρωσή του περιορίζοντας στο ελάχιστο τις φυγόκεντρες δυνάμεις ψηφοφόρων προς το ΠΑΣΟΚ.

Πάντως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν είναι λίγοι εκείνοι μέσα στο βενιζελικό περιβάλλον του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν ότι ο Θεοδωράκης λειτουργεί ως «δάκτυλος» του Κώστα Σημίτη, ο οποίος βλέποντας ότι δεν του βγαίνει το εγχείρημα με τους "58" - που από την πρώτη στιγμή είχε βγει να στηρίξει - φέρεται να βρήκε εφεδρεία στο πρόσωπο του γνωστού δημοσιογράφου και φίλα προσκείμενου τότε στην σημιτική περίοδο διακυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη:

Αντιδράσεις προκαλεί η στήριξη Σημίτη στην «ελληνική ελιά»

Δεν μας τα λέει καλά ο Σταύρος Θεοδωράκης!