ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδράσεις προκαλεί η στήριξη Σημίτη στην «ελληνική ελιά»

Αντιδράσεις προκαλεί η στήριξη Σημίτη στην «ελληνική ελιά»

-Για προσπάθεια «καπελώματος» κάνουν λόγο στελέχη της «πρωτοβουλίας των 58».

-Η στάση της ΔΗΜΑΡ και οι ηχηρές απουσίες από την εκδήλωση του Ακροπόλ

Πριν καλά καλά μπει στα πολιτικά δρώμενα της χώρας η «Πρωτοβουλία των 58» άρχισε η «μουρμούρα» στο εσωτερικό της.

Η στήριξη που εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στην «ελληνική ελιά» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έκαναν λόγο για προσπάθεια «καπελώματος» της πρωτοβουλίας.

Χαρακτηριστικότερη όλων ήταν η δήλωση του Θ. Πάγκαλου, ο οποίος δήλωσε ότι στηρίζει την κίνηση αλλά «έχει συρρεύσει όλο το "σημιταριό" και προσπαθεί να την κάνει σαν να είναι δική του».

Στη συμμετοχή του κ. Σημίτη εδράζεται και μεγάλο μέρος των αντιρρήσεων του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη παρά το γεγονός ότι αρκετά στελέχη υπέγραψαν το «κείμενο των 58» .

Ο κ. Κουβέλης θεωρεί ότι η κίνηση «καπελώθηκε» από τη δημόσια δήλωση στήριξης από τον πρώην πρωθυπουργό. Ενδεικτική είναι η δήλωση του από την Πάτρα ότι ο τρίτος πόλος «ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει».

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Θωμάς Ψύρρας εξέφρασε την αντίθεσή του με την κίνηση σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στην αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και ότι υπάρχει δυσκολία συνύπαρξης με πρόσωπα που έχουν εκτεθεί και θα έπρεπε να αποκλειστούν ή να αυτοαποκλειστούν.

Αντίστοιχους προβληματισμούς εξέφρασε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης λέγοντας ότι «δεν μπορείς να μην συμπεριλάβεις σε μια τέτοια κίνηση και προσωπικότητες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος θεωρείται δεδομένο ότι οι βουλευτές και τα στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου που βλέπουν θετικά τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμούν την ένταξη του κόμματός του στην «κίνηση των 58».

«Κόκκινο πανί» αποτελεί και ο Ευ. Βενιζέλος που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να χαιρετ΄’ισει την πρωτοβουλία, ενώ έδωσε και το «παρών» στην εκδήλωση του Ακροπόλ.

Στην εκδήλωση το «παρών» από τη ΔΗΜΑΡ έδωσε μόνο ο Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ στελέχη όπως ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής Επικρατείας Σπύρος Λυκούδης. προτίμησαν να μην παρευρεθούν επειδή την Παρασκευή ξεκινά το 2ο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.

«Δεν μπορεί αυτός να είναι εδώ. Οι πολιτικές που έχει ασκήσει δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που προωθεί η κίνηση των 58», σχολίαζε πολίτης έξω από το Ακροπόλ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση του Ακροπόλ ήταν ισχυρές και οι απουσίες. Άννα Διαμαντοπούλου και του Γιώργος Φλωρίδης, που πριν από λίγες ημέρες είχαν ζητήσει τη διάλυση όλων των κομμάτων του χώρου της Κεντροαριστεράς, έλαμψαν διά της απουσίας τους. Επίσης το «παρών» δεν έδωσαν ούτε οι «παπανδρεϊκοί», ενώ οι εκσυγχρονιστές προτίμησαν να μην συνδεθούν για μια ακόμη φορά με τον Κώστα Σημίτη.

Διαβάστε επίσης:

«Ελιά» ή… κισσός;

Πάγκαλος κατά Σημίτη και παλαιού ΠΑΣΟΚ

Όραμα αλλαγής

Φυτρώνει η «Ελιά» μέσα από την «Κίνηση των 58»

Μήνυμα για ενότητα της «Κεντροαριστεράς» από την «πρωτοβουλία των 58»

Κάλεσμα Βενιζέλου στους «58» για ένωση με το ΠΑΣΟΚ