ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητρόπουλος: Να αποσυρθεί η τροπολογία - «λαιμητόμος»

Μητρόπουλος: Να αποσυρθεί η τροπολογία - «λαιμητόμος»

«Όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες πρέπει να προστατεύσουμε το ιερό δικαίωμα της εργασίας και της αξιοπρέπειας στη ζωή».

Την απόσυρση της τροπολογίας - «λαιμητόμου», όπως την χαρακτηρίζει, με την οποία τροποποιείται η νομοθεσία που απαγορεύει απολύσεις και υπηρεσιακές μεταβολές στο δίμηνο προ των εκλογών (18/3/2014-18/5/2014) ζητεί ο βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Με αφορμή τη σημερινή συζήτηση επί της σχετικής τροπολογίας στη Βουλή, ο κ. Μητρόπουλος τονίζει ότι αν ψηφιστεί χιλιάδες συμπατριώτες μας (σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι Ασφαλιστικών Ταμείων κ.ά.), των οποίων η οκτάμηνη διαθεσιμότητα λήγει στις 22-3-2014, θα οδηγηθούν στην ανεργία και τη φτώχεια, ενώ κάνει λόγο για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Για το λόγο αυτό ζητεί από τα δύο κόμματα της κυβέρνησης να την αποσύρουν, ενώ καλεί τα άλλα κόμματα να την καταψηφίσουν.

«Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Καλούμε τους ίδιους τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να μην περάσει η απαράδεκτη αυτή τροπολογία που τους στερεί την εργασία, το ψωμί, τα όνειρα. Όλοι οι Έλληνες και Ελληνίδες πρέπει να προστατεύσουμε το ιερό δικαίωμα της εργασίας και της αξιοπρέπειας στη ζωή», καταλήγει.