ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθανασίου:Δεν κοιμούνται στο πάτωμα οι ασθενείς των φυλακών Κορυδαλλού

Αθανασίου:Δεν κοιμούνται στο πάτωμα οι ασθενείς των φυλακών Κορυδαλλού

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου κατηγορηματικά διέψευσε την ύπαρξη κρατουμένων που κοιμούνται στο πάτωμα, πάνω σε στρώματα, στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού Άγιος Παύλος, όπως αυτό απεικονίστηκε σε φωτογραφίες που έστειλαν έγκλειστοι ασθενείς σε διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κυρίως σε ηλεκτρονικά.

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε: «Δεν είμαστε περήφανοι για την κατάσταση στις φυλακές, το ότι έχουμε συνωστισμό είναι γεγονός, αλλά στρώματα δεν υπάρχουν κάτω στο πάτωμα και όποιος θέλει μπορεί απροειδοποίητα να επισκεφθεί τον χώρο να το διαπιστώσει». Επίσης, κ. Αθανασίου τόνισε, ότι ο αυξανόμενος αριθμός των οροθετικών κρατουμένων, οι οποίοι το 2011 ήταν 45 και σήμερα ανέρχονται στους 140, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου γι' αυτό και το υπουργείο Δικαιοσύνης προχωράει στη δημιουργία νέας πτέρυγας οροθετικών κρατουμένων στο συγκρότημα των φυλακών Κορυδαλλού, χωρητικότητας 100 ατόμων.

Όπως, επισήμανε ο κ. Αθανασίου, με πράξη του υπουργικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η πρόσληψη 39 γιατρών για να απασχοληθούν στις φυλακές της χώρας, ενώ ήδη συζητείται η ενεργοποίηση παλαιότερης νομοθετικής ρύθμισης για την ένταξη του νοσοκομείου κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού στο ΕΣΥ. Για τον σκοπό αυτόν μάλιστα, θα υπάρξει σχετική συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με τον συνάδελφό του υπουργό Υγείας.

d2866abb768ebad80cd52ab75473e967 XL

Ακόμη, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ότι σε ειδική πτέρυγα του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενούνται πλέον κρατούμενοι. Παράλληλα, η ασφυκτική κατάσταση στο νοσοκομείο κρατουμένων, είχε ως αποτέλεσμα το υπουργείο Δικαιοσύνης να επεκτείνει το μέτρο της ηλεκτρονικής παρακολούθησης κρατουμένων (βραχιολάκια) και σε 50- 60 ασθενείς κρατουμένους που πάσχουν από βαριές ασθένειες, όπως είναι AIDS, βαριά καρδιολογικά νοσήματα, σκλήρυνση κατά πλάκας, τετραπληγία, κλπ.

Τέλος, στην πιλοτική εφαρμογή του συστήματος γεωεντοπισμού (βραχιολάκια) πέραν των 200 καταδίκων και υποδίκων, θα ενταχθούν και οι κρατούμενοι με βαριά νοσήματα.

Διαβάστε επίσης:

Κορυδαλλός: Δίωξη στον κρατούμενο που δημοσίευσε τις φωτογραφίες

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ: Φυλακές... κολαστήρια!

Νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού: Οι εικόνες ντροπής στα διεθνή ΜΜΕ

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων