ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κανέλλη προς Άδωνι: «Έχετε πάρει την υγεία και θερίζετε σαν τον χάρο»

Κανέλλη προς Άδωνι: «Έχετε πάρει την υγεία και θερίζετε σαν τον χάρο»

Εκρηκτικοί τόνοι επικράτησαν στη συζήτηση μεταξύ του υπουργού Υγείας Α. Γεωργιάδη και της Λιάνας Κανέλλη, όταν η βουλευτής του ΚΚΕ είπε στον υπουργό: «έχετε πάρει την υγεία και θερίζετε σαν τον χάρο».

Στην τεράστια ταλαιπωρία που υποχρεώνονται οι ασφαλισμένοι, για να καταφέρουν να βρουν τα αναγκαία φάρμακά τους αναφέρθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, λέγοντας «ο κόσμος έξω που δεν έχει φάρμακο, που όταν θα το πάρει, θα το πάρει με τεράστια καθυστέρηση, που το ψάχνει» και πως το πρόβλημα αυτό ο υπουργός Υγείας πάει να το αντιμετωπίσει με μια «ψιλικατζίδικη» αντίληψη περί δραστικής ουσίας.

Αναφερόμενη στη συνέχεια στο θέμα των φαρμακοποιών, η κ. Κανέλλη τόνισε ότι εκτός από λίγα μεγάλα φαρμακεία, τα υπόλοιπα δυσκολεύονται να επιζήσουν. «Πείτε τι χρωστάτε στους φαρμακοποιούς, τι χρωστάνε στις φαρμακαποθήκες, πόσο μπορούν να έχουν σήμερα προμήθειες για να βρουν τα φάρμακα, και πόσο ταλαιπωρείται ο κόσμος».

«Μην το παρουσιάζετε σαν θαύμα. Έχετε πάρει την υγεία και θερίζετε σαν τον χάρο. Απ’ το νοσοκομείο μέχρι το φάρμακο» είπε η κ. Κανέλλη, προκαλώντας την έκρηξη του κ. Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Υγείας, όμως, αντί να απαντήσει στα θέματα που του έθεσε η κ. Κανέλλη, επιχείρησε να απαξιώσει ιδεολογικά το συνομιλητή του. «Γιατί κόπτεστε για το πώς ρυθμίζουμε τις σχέσεις του ελευθέρου ανταγωνισμού;» απάντησε ο υπουργός Υγείας και εγκάλεσε την κ. Κανέλλη καθώς ως κομμουνίστρια δεν δικαιούται να μιλά για τα ιδιωτικά φαρμακεία, όπως ισχυρίστηκε.

«Γιατί εγώ δεν ζω στον Άρη», απάντησε η κ. Κανέλλη, «που τον έχεις βάψει μπλε για να αισθάνεσαι καλά δεξιός. Δεν σου κάνω μάθημα κομμουνισμού, αυτά είναι φθηνά επιχειρήματα».

Ο διάλογος συνεχίστηκε με την κ. Κανέλλη να λέει ότι «όποιος δεν έχει επιχειρήματα για το σήμερα και είναι σημερινός φονιάς, χρησιμοποιεί την ιστορία για να δικαιολογηθεί», καθώς ο κ. Γεωργιάδης είχε προηγουμένως θυμηθεί τον Στάλιν, για να αποφύγει τις ουσιαστικές απαντήσεις, όπως κατήγγειλε η βουλευτής του ΚΚΕ. Συνέχισε δε τη φραστική επίθεση λέγοντας «είστε το μόνο κομμουνιστικό κόμμα στην Ευρώπη, σας βλέπουνε απ’ έξω σαν να είναι κάτι φολκλόρ, κάτι γραφικό». Μάλιστα, έδωσε και οδηγίες στην κ. Κανέλλη για το πώς θα του απευθύνεται λέγοντας «σε εμένα δεν θα έχετε ύφος κ. Κανέλλη. Από τους κομμουνιστές ύφος δεν δέχομαι».

«Ξυπνάς, κοιμάσαι, στην πλάτη σου, στο μαξιλάρι σου, στα σκέλια σου έναν Στάλιν έχεις. Κάθε φορά που έχεις πρόβλημα, κουβαλάς έναν Στάλιν για να τα βγάλεις πέρα» ήταν η απάντηση της Λιάνας Κανέλλη, αφού ο υπουργός Υγείας σύμφωνα με την ίδια δεν έδωσε κάποια πειστική απάντηση στα θέματα που έθεσε, αρκούμενος στο «πυροτέχνημα», «όλο το παραμύθι που είπατε προηγουμένως μπορώ να το ανατρέψω σε ένα λεπτό». Κάτι τέτοιο δεν έγινε, ωστόσο, στη συνέχεια.

Διαβάστε επίσης:

Πυρά Καρατζαφέρη για Άδωνι, Βορίδη και Σαμαρά

Αντίσταση των νοσοκομειακών γιατρών στα γενόσημα του Άδωνη

Χαμός με τα εκατοντάδες λάθη στο νέο δελτίο τιμών φαρμάκων