ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό - Σαμαράς: Σώστε τον Βενιζέλο!

Αποκλειστικό - Σαμαράς: Σώστε τον Βενιζέλο!

Το φάντασμα της αποσταθεροποίησης πλανάται πάνω απ' το Μαξίμου...Ειδική σύσκεψη του επικοινωνιακού επιτελείου του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες με αντικείμενο την «πολιτική» διάσωση του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, μοναδικό αντικείμενο αυτής της σύσκεψης ήταν το πώς μέσω της στήριξης του Β. Βενιζέλου θα αποτραπεί η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.

Πράγματι κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αντ. Σαμαράς φοβάται, ότι αν στις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ, μάλλον η «Ελιά» με βασικό κορμό το ΠΑΣΟΚ (αφού συμμετέχουν σε αυτή την κατασκευή κι άλλοι... γίγαντες της νεότερης πολιτικής μας ιστορίας, σαν τον Α. Λοβέρδο τον αενάως περιπλανώμενο, για παράδειγμα!) καταγράψει τραγικά ποσοστά, όπως μέχρι τώρα τουλάχιστον δείχνουν οι σοβαρές δημοσκοπήσεις, τότε η κυβέρνησή του θα κινδυνέψει με αποσταθεροποίηση, ίσως ακόμα και με κατάρρευση!

Κι αυτό όχι μόνο επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα αμφισβητήσει έντονα την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης, αλλά διότι σε μια τέτοια περίπτωση (μεγάλης δηλαδή ήττας του τραγικού διδύμου Βενιζέλου-Λοβέρδου) θα ανοίξει και στους κόλπους της Ελιάς και των συνιστωσών της ο ασκός του Αιόλου.

samaras-venizelos

Ή θα αποχωρήσει «οικειοθελώς» ο Βενιζέλος, στο πλαίσιο μιας «βελούδινης» αποχώρησης ή θα τον... αποχωρήσουν οι σύντροφοί του.

Και τέτοιες διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, όπως έγκαιρα σας έχει ενημερώσει το newsbomb.gr.

Αλλά, είτε φύγει ο Βενιζέλος, είτε τον «φύγουν», θα είναι εξαιρετικά αμφίβολη η συνέχιση της παραμονής του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά.
Για τους λόγους αυτούς στη σύσκεψη των επικοινωνιολόγων του Μαξίμου (με την παρουσία και του «επίσημου» δημοσκόπου του πρωθυπουργικού επιτελείου) αποφασίστηκε η με κάθε τρόπο στήριξη του Βενιζέλου, τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές.

Και αυτή η στήριξη θα είναι και πολιτική και επικοινωνιακή, αλλά και... δημοσκοπική, αφού στη σύσκεψη εκτιμήθηκε, ότι ακόμα υπάρχουν ΜΜΕ τα οποία στηρίζουν Βενιζέλο.

Μάλιστα ένα απ' αυτά έχει ενεργοποιηθεί στην κατεύθυνση «ξεκατινιάσματος» ενός άλλου... σωτήρα της χώρας, του Γιώργου Παπανδρέου, με αιχμή και γνωστό αρθρογράφο, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και κανάλι το οποίο κατά τα άλλα στήριξε (και μέσω του αρθρογράφου!) με όλες τις δυνάμεις του το πρώτο μνημόνιο και τότε εκθείαζε τον ΓΑΠ!

papan

Διαπλεκόμενος εμφύλιος διαπλεκόμενων...

Αλλά σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι ότι το... "Save Benni" είναι η νέα επικοινωνιακή αιχμή του Μαξίμου, ώστε να φύγει το φάντασμα της κυβερνητικής αποσταθεροποίησης!

Διαβάστε επίσης:

Παπανδρέου και «δελφίνοι» αμφισβητούν ανοιχτά τον Βενιζέλο

Βελούδινο» ή ηχηρό το διαζύγιο μεταξύ Γιώργου και Βενιζέλου;

«Βόμβα» Σκανδαλίδη:Το ΠΑΣΟΚ πέθανε - Ανάγκη άμεσων εκλογών!

Ο Παπανδρέου «απειλεί» Βενιζέλο και τρομάζει Σαμαρά