ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου και «δελφίνοι» αμφισβητούν ανοιχτά τον Βενιζέλο

Παπανδρέου και «δελφίνοι» αμφισβητούν ανοιχτά τον Βενιζέλο

-Το σχέδιο του πρώην πρωθυπουργού και τα «συντροφικά» μαχαιρώματα

Να δυσκολέψουν τη ζωή του Ευ. Βενιζέλου φαίνεται πως έχουν βαλθεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Εδώ και αρκετό καιρό το λεγόμενο «παπανδρεϊκό» μπλοκ βρίσκεται σε σύγκρουση με τον Ευ. Βενιζέλο, με τον πρόεδρο του κόμματος να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κλείσει τα στόματα.

Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να βρίσκεται τον περισσότερο καιρό στο εξωτερικό, ωστόσο στην Ελλάδα έχει τους δικούς του ανθρώπους που τον ενημερώνουν για όλες τις εξελίξεις και σχεδιάζουν μαζί τις επόμενες κινήσεις.

Στο επιτελείο του Ευ. Βενιζέλου δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για σχέδιο κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με ενορχηστρωτή τον κ. Παπανδρέου. Το βέβαιο πάντως είναι ότι οι σχέσεις Παπανδρέου-Βενιζέλου είναι τεταμένες και το χάσμα που προκάλεσε η σύγκρουσή τους για την αρχηγία το 2007 έχει μεγαλώσει.

gap beni

Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, περιμένει στη… γωνία τον Ευ. Βενιζέλο και ψάχνει ένα «στραβοπάτημα» για να ξεκινήσει και επίσημα τη αντεπίθεση.

«Παπανδρεϊκά» στελέχη, όπως πχ ο Γιώργος Πεταλωτής και των οποίων το όνομα είχε ακουστεί για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, δεν προτίθεται να είναι πλέον υποψήφιοι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει αποφασίσει αν μετά τις εκλογές θα κινηθεί για ίδρυση νέου κόμματος, για ενίσχυση των εκλεκτών του, όπως πχ ο Φίλιππος Σαχινίδης, προκειμένου να διεκδικήσουν την ηγεσία ή εάν θα παραμείνει αδρανής, καθώς το αποτέλεσμα θα κρίνει πολλά.

Θα περιμένει άλλωστε να δει πώς θα κινηθούν και οι «δελφίνοι» οι οποίοι επίσης περιμένουν στη… γωνία τον Ευ. Βενιζέλο.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κώστας Σκανδαλίδης έχουν τη δικής τους στρατηγική και θεωρείται βέβαιο πως θα επιδιώξουν να παίξουν ρόλο στην επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ. Δεν αποκλείεται όμως και να συμμαχήσουν με τελικό αποτέλεσμα τη στήριξη της Φώφης Γεννηματά για την ηγεσία.

Είναι δεδομένο πως αυτή η εύθραυστη σχέση Βενιζέλου – Παπανδρέου («σε κρατώ, με κρατάς») δεν μπορεί να αντέξει για πολύ. Ο κ. Βενιζέλος πιστεύει ότι θυσιάζεται, αναλαμβάνοντας την προεδρία του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου πιστεύει ότι το κόμμα είναι κληροδότημα, ότι του ανήκει και απλώς προσωρινά έχει παραχωρήσει τους τίτλους ιδιοκτησίας.

Διαβάστε επίσης:

Βελούδινο» ή ηχηρό το διαζύγιο μεταξύ Γιώργου και Βενιζέλου;

«Βόμβα» Σκανδαλίδη:Το ΠΑΣΟΚ πέθανε - Ανάγκη άμεσων εκλογών!

«Όχι τη Φώφη!» απαιτούν Μόσιαλος-Λοβέρδος

«Δάκτυλο» Σημίτη βλέπουν οι Βενιζελικοί πίσω από το «Ποτάμι»

Ένα βήμα πίσω στη σχέση ΠΑΣΟΚ-«58»