ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα βήμα πίσω στη σχέση ΠΑΣΟΚ-«58»

Ένα βήμα πίσω στη σχέση ΠΑΣΟΚ-«58»

«Πρέπει να τελειώνουν τα μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα». Αυτή η αποστροφή απ' την τοποθέτηση του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκη στη συνεδρίαση του Π.Σ. χαρακτήρισε την ατμόσφαιρα έναντι των «58» και της προαποφασισμένης απ' τον Β. Βενιζέλο ενσωμάτωσης του Κινήματος στην «Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» που αποφάσισαν να συγκροτήσουν!

Είναι χαρακτηριστικό, πως στη συνεδρίαση ο Βενιζέλος δεν βρήκε υποστηρικτές αυτής του της επιλογής, της διάχυσης δηλαδή του ΠΑΣΟΚ στους «58» και της επί της ουσίας διάλυσής του.

Συνάντησε –αντίθετα- σφοδρούς επικριτές, με αποτέλεσμα να κάνει ένα βήμα πίσω. Κι έτσι η απόφαση που έλαβε το Π.Σ. ήταν να καλέσει τους «58» στη συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιήσει το ΠΑΣΟΚ αντί του να... πάει το ΠΑΣΟΚ στη συνδιάσκεψη των «58» σημιτοφυλάκων, όπως τους αποκαλούν στη Χαρ. Τρικούπη!

Εκτός του Μιχ. Καρχιμάκη αντέδρασαν ακόμα η Φ. Γεννηματά, ο Θ. Μωραΐτης, ο Κ. Σκανδαλίδης, ενώ τις επιλογές Βενιζέλου δεν στήριξε ούτε ο γραμματέας του Κινήματος Ν. Ανδρουλάκης!

Ο Καρχιμάκης τόνισε ακόμα, ότι «δεν μπορούν να αμφισβητούν (οι «58») το ΠΑΣΟΚ θεωρώντας το μίασμα και να ζητούν τη διάλυσή του και απ' την άλλη να θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για τις επιδιώξεις τους».

Η Φώφη Γεννηματά σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «δεν πρέπει να πάμε σε συμπαράταξη με δυνάμεις που θέλουν τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ», ενώ ο Κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι οι συμμαχίες και οι συμπαρατάξεις πρέπει να είναι αποτέλεσμα πολιτικών συγκλίσεων και όχι αποφάσεων παρασκηνίου.

Γενιά το κλίμα κάθε άλλο παρά... εύκρατο ήταν για τον Βενιζέλο, ο οποίος έχει επίσης πάρει αντίστοιχα μηνύματα από μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ απ' όλη την Ελλάδα.

Αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση των «58», που έσπευσαν να εξαγγείλουν την... ίδρυση παράταξης σε αυτή την απόφαση του Π.Σ. του ΠΑΣΟΚ.

Πολύ περισσότερο μάλιστα μετά την κατηγορηματική τοποθέτηση εκ νέου του Φ. Κουβέλη, ο οποίος απέρριψε οριστικά την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τους «58» σημιτοφύλακες...

Διαβάστε επίσης: Πελαγωμένος με τους «58» μέχρι κι ο Βενιζέλος

Υπαινιγμός Βενιζέλου: Οι ευρωεκλογές μπορεί να φέρουν... εκλογές

Κουβέλης: Την κεντροαριστερά του ΠΑΣΟΚ δεν την έχει ανάγκη ο τόπος