ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης:Η Ευρώπη μας ενώνει και με τον διάλογο θα βρούμε τις λύσεις

Μεϊμαράκης:Η Ευρώπη μας ενώνει και με τον διάλογο θα βρούμε τις λύσεις

«Η Ευρώπη μας ενώνει και είμαι βέβαιος ότι με τον διάλογο θα βρούμε τις λύσεις που απαιτούνται» δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευ. Μεϊμαράκης, κατά την ολοκλήρωση της διημερίδας «Η Αξία της Ευρώπης» την οποία διοργάνωσαν η ιταλική και η ελληνική Βουλή στη Ρώμη.

«Και στην Ελλάδα δημιουργήθηκε και στηρίχθηκε η κυβέρνηση από κόμματα με διαφορετικές προσεγγίσεις και καταβολές, με στόχο να βρούμε λύσεις μέσα στο ευρώ, όπως ήταν και το αίτημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Έτσι και τώρα η διαχωριστική γραμμή είναι μεταξύ όσων πιστεύουν στην Ευρώπη και θέλουν να τη διορθώσουν και να τη βελτιώσουν, και των όσων, με ακραίες, εθνικιστικές συμπεριφορές θέλουν να καταστραφεί το όραμά της». Σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις και τις επαφές του στη Ρώμη αυτές τις δύο ημέρες, ο πρόεδρος της Βουλής τόνισε:

«Είναι γεγονός ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος, χωρίς να παραγνωρίζει κανείς τη διπλωματία του υπουργείου Εξωτερικών, των κυβερνήσεων και τα διεθνή φόρα». Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, σε ρεπορτάζ αφιερωμένο στη διημερίδα των δύο Κοινοβουλίων, αναφέρθηκε στη δήλωση του κ. Μεϊμαράκη ότι «τα εθνικά Κοινοβούλια πρέπει να συμβάλουν με πιο ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση σημαντικών αποφάσεων, διότι αν κάποια προγράμματα είχαν συζητηθεί περισσότερο στα Κοινοβούλια, μπορεί να είχαν αποφευχθεί λάθη τα οποία είναι αποδεδειγμένο ότι έγιναν και αναγνωρίζονται, πλέον, από όλους».

meimarakis 600 375 -1520156878

Από τη συμμετοχή του στη διημερίδα της Ρώμης, ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής διαπίστωσε και πάλι ότι «έχει ανοίξει ένας ευρύς διάλογος για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα και το πώς η Ευρώπη αντιμετώπισε την κρίση» και πως «ενόψει των ευρωεκλογών έχει ξεκινήσει ένα δίμηνο διαλόγου με τους πολίτες, για να διαπιστωθεί πώς μπορεί να επιτευχθεί η ουσιαστική, περαιτέρω βελτίωση της Ευρώπης».

Διαβάστε επίσης:

Το δίλημμα των ευρωεκλογών έθεσε από τη Ρώμη ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης