ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαμιμίκος: Τη χώρα θα τη βγάλει από τα Μνημόνια ο Σαμαράς

Παπαμιμίκος: Τη χώρα θα τη βγάλει από τα Μνημόνια ο Σαμαράς

«Τη χώρα θα τη βγάλει από τα Μνημόνια ο Αντώνης Σαμαράς, η σημερινή κυβέρνηση», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, διαμηνύοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι διπλές εκλογές του Μαΐου δεν προσφέρονται χρονικά για ψευτοδιλήμματα.

«Η εκλογή του ενός ή του άλλου δημάρχου δεν σημαίνει ούτε συνέχιση, ούτε κατάργηση του Μνημονίου. Άλλο είναι το διακύβευμα αυτών των εκλογών», τονίζει ο κ. Παπαμιμίκος, σχολιάζοντας το σύνθημα για την ανατροπή του Μνημονίου, με το οποίο κατεβαίνει στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το αν η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται «διχασμένη» στις υποψηφιότητές της σε Αθήνα και Κεντρική Μακεδονία, ο κ. Παπαμιμίκος απαντά: «Ας μην αντιμετωπίζουμε τους πολίτες σαν ένα κοπάδι που δεν ξέρει προς τα πού να κατευθυνθεί. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του κρίση. Η Νέα Δημοκρατία προτάσσει από τον Νοέμβριο μία διαφορετική φιλοσοφία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η οποία επιβάλλει η συζήτηση να γίνει με ξεκάθαρα αυτοδιοικητική ατζέντα και κυρίως πάνω στα μείζονα προβλήματα της περιοχής. Στην Κεντρική Μακεδονία ο Γιάννης Ιωαννίδης και στην Αθήνα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ξεκίνησαν πριν από λίγο διάστημα την προσπάθειά τους και μέχρι σήμερα πορεύονται με την ίδια λογική. Συνεπώς, η πρότασή τους που ξεδιπλώνεται σταδιακά, πιστεύω πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών».

Στην ερώτηση για το ποιος είναι ο πήχης της ΝΔ -σε αριθμό- για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ξεκαθαρίζει ότι δεν έχουν σημασία τα νούμερα, αλλά «εκείνο το βράδυ να πανηγυρίζουν οι πολίτες για το ότι εξέλεξαν ανθρώπους ικανούς και με συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους».

Τέλος, όσον αφορά στο «Ποτάμι», ο κ. Παπαμιμίκος δηλώνει ότι δεν τον προβληματίζει ως κόμμα. «Χορτάσαμε αναλώσιμους που πίστευαν ότι χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις θα τους έκανε ηγέτες ο κόσμος», εξηγεί, ενώ προσθέτει ότι «αν το "Ποτάμι" μείνει μόνο σε γενικόλογες διαπιστώσεις και επικοινωνία, θα ξεχαστεί σύντομα».

Διαβάστε επίσης:

Παπαμιμίκος: Δεν ανεχόμαστε άλλο εμμονές και παιχνίδια

Α.Παπαμιμίκος: Όχι σε όρους πολιτικής μόδας