ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το «κοινωνικό μέρισμα»

Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για το «κοινωνικό μέρισμα»

Σε αναζήτηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, βάσει των οποίων θα διανεμηθεί το «κοινωνικό μέρισμα» στις αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, έχουν αποδυθεί τα στελέχη της κυβέρνησης.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, πραγματοποιήθηκε, στο υπουργείο Οικονομικών, σύσκεψη με τη συμμετοχή του συμβούλου του πρωθυπουργού, Σταύρου Παπασταύρου, του προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομικών, Πάνου Τσακλόγου, του υφυπουργού Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πρωτόπαπα και Γιώργου Κουτρουμάνη.

Όπως ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος, «τα επιδόματα πρέπει να είναι στοχευμένα, για να βοηθηθούν οι πλέον αδύναμοι και για αυτό τον λόγο συγκεντρώνουμε στοιχεία από διάφορους φορείς, ώστε να είμαστε ακριβείς ως προς αυτούς που το δικαιούνται». Ενώ, από την πλευρά του, άλλος παράγοντας που ήταν παρών στη συνάντηση, ανέφερε ότι «έχουμε τα στοιχεία από τα οικογενειακά επιδόματα (σ.σ. το κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί με παρόμοια κριτήρια), αλλά το δύσκολο είναι ο αριθμός των δικαιούχων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουμε πολύ δουλειά ακόμη μπροστά μας», ενώ αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης:

Κουβέλης: Να δοθεί το πλεόνασμα στους φτωχούς

Θαύμα! Το πλεόνασμα αυγαταίνει

Έρχονται νέα μέτρα