ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσής: Να σταματήσει αυτή η ιστορία περί κυβερνητικής σταθερότητας

Κασσής: Να σταματήσει αυτή η ιστορία περί κυβερνητικής σταθερότητας

Βόμβες Μιχάλη Κασσή στο Newsbomb.gr. Δεν κάνει πίσω ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση με το γάλα και δηλώνει ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη αφού δεν μπορεί να σταματήσει τις πιέσεις της τρόικας.

Αποφασισμένος να τραβήξει το σκοινί μέχρι τέλους εμφανίζεται με δηλώσεις του στο NEWSBOMB ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να ψηφίσει τις ρυθμίσεις για το γάλα, ενώ παράλληλα στρέφεται εναντίον της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «ανικανότητα» της τελευταίας στο να διαχειριστεί τις πιέσεις της τρόικας.

«Η διαφωνία μου είναι ουσιαστική και αφορά τις διατάξεις για το γάλα. Εγώ θα τις καταψηφίσω και επιμένω. Είναι παράλογο αυτό που ζητούν για το γάλα» λέει στο Newsbomb.gr ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει ότι παραμένει συνεπής στις απόψεις του καθώς όπως λέει διεγράφη και το 2012 επειδή δεν ψήφισε το τρίτο μνημόνιο: «Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδρώ. Εγώ αντέδρασα από όταν έγινα βουλευτής και σας θυμίζω ότι δεν ψήφισα το τρίτο μνημόνιο, ούτε το μεσοπρόθεσμο και για αυτό διαγράφηκα το 2012. Έχω μια συνέπεια στην πολιτική μου διαδρομή και στον λόγο μου. Και για αυτό αντέδρασα και στο θέμα των πλειστηριασμών αλλά και στον φόρο ακίνητης περιουσίας και ζήτησα να γίνουν τροποποιήσεις».

kas

Ο κ. Κασσής δεν διστάζει να «βγάλει στη σέντρα» και το κόμμα του λέγοντας ότι υπήρχε απόφαση του συντονιστικού της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν τις διατάξεις για το γάλα, απόφαση που όμως δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Βενιζέλο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα: «Την Τρίτη που συνεδρίασε το συντονιστικό της κοινοβουλευτικής ομάδας αποφασίσαμε και είπαμε ότι δεν θα δεχθούμε τις αλλαγές στο γάλα, στο ψωμί και στο ελαιόλαδο. Όφειλαν λοιπόν οι κύριοι Πρωτόπαππας, Καρύδης και Κουτρουμάνης αλλά και ο γραμματέας της Κ.Ο. να μεταφέρουν την απόφαση της Κ.Ο. στον Βενιζέλο και εδώ υπάρχει ένα κενό» λέει ο κ. Κασσής τονίζοντας παράλληλα ότι το περιβάλλον του Βενιζέλου, προς το παρόν – δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του.

gala

Στο ερώτημα του Newsbomb.gr για ποιο λόγο ο ίδιος επιμένει τόσο πολύ στην υπόθεση του γάλακτος ενώ την ίδια ώρα έχουν περάσει δεκάδες διατάξεις που έχουν συντρίψει τους Έλληνες πολίτες ο κ. Κασσής απαντά: «Αυτό δεν λέει κάτι, επειδή μας έχουν γονατίσει σε όλα τα υπόλοιπα πρέπει δηλαδή να δεχτούμε και τη διάλυση της παραγωγικής βάσης; Μιλάμε για 150 χιλιάδες παραγωγούς, και μαζί με τους κτηνοτρόφους είναι πάνω από 400 χιλιάδες. Καταλαβαίνετε τι πρόβλημα δημιουργείται στον πρωτογενή τομέα;».

Ερωτηθής για το αν φοβάται ότι με την κίνηση του να καταψηφίσει ενδέχεται να δημιουργηθούν τριγμοί στην πολιτική συνοχή και την σταθερότητα της κυβέρνησης απαντά:

«Δεν γίνεται να ζούμε με το δίλλημμα αν θα υπάρξουν τριγμοί στην πολιτική σταθερότητα, πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία. Είμαστε βουλευτές για να καταθέτουμε τις απόψεις μας, δεν είμαστε μαριονέτες μόνο για να παρακολουθούμε.

Όταν αυτοί που έχουν την ευθύνη για την λειτουργία της κυβέρνησης δεν υπολογίζουν οι ίδιοι κάποια πράγματα και εμάς τους βουλευτές που καταθέτουμε τις απόψεις μας τεκμηριωμένα, τότε δεν φταίμε εμείς.

Αν αυτό το πράγμα το βάζει η τρόικα είμαστε άξιοι της τύχης μας που τους αφήνουμε να έρθουν εδώ και να ρυθμίζουν πως θα διακινήσουμε εμείς το γάλα, το ψωμί και το ελαιόλαδο. Από εκεί και πέρα το θεωρώ ανικανότητα της κυβέρνησης να αφήνουν τέτοια ζητήματα να τα επιβάλλει η τρόικα» καταλήγει ο κ. Κασσής.

Διαβάστε επίσης:

Κασσής: Δεν ψηφίζω – Να πέσει η κυβέρνηση