ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση πνίγεται σε μια κουταλιά… γάλα!

Η κυβέρνηση πνίγεται σε μια κουταλιά… γάλα!

-Μάχη γα να μεταπείσουν τους «αντάρτες» δίνουν Σαμαράς και Βενιζέλος

-Δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο γάλα διαμηνύουν οι αρμόδιοι υπουργοί

Αγωνία και έντονος προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών για την ψήφιση της συμφωνίας με την τρόικα.

Τα τηλέφωνα έχουν πάρει «φωτιά» καθώς οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού και του Ευ. Βενιζέλου βολιδοσκοπούν τις προθέσεις των βουλευτών της συγκυβέρνησης.

Μέχρι στιγμής τα… μαντάτα που φτάνουν στην Ηρώδου Αττικού από τη Συγγρού και τη Χαρ. Τρικούπη δεν είναι θετικά και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να αναλάβουν δράση, ίσως και με σύγκλιση των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων.

Ήδη, Σαμαράς και Βενιζέλος έστειλαν μήνυμα μέσω κυριακάτικων εφημερίδων προς τους βουλευτές των κομμάτων τους για τη δύσκολη κοινοβουλευτική μάχη που έχει μπροστά της η κυβέρνηση.

Οι υποψήφιοι αντάρτες από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα κληθούν από τα επιτελεία σε Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους αφού πρώτα υπάρξει σχετική ενημέρωση για την ακριβή διατύπωση που θα αφορά στη ρύθμιση για το γάλα.

Κύκλοι του Μαξίμου επισημαίνουν πως σε τέτοιες κοινοβουλευτικές μάχες είναι περίπου αυτονόητη η αρχή της κομματικής πειθαρχίας...

Η διαδικασία στη βουλή όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από την προσεχή Κυριακή- κάποιοι μάλιστα εκτιμούν ότι η συμφωνία μπορεί να ψηφιστεί ακόμη και τη Δευτέρα παραμονή δηλαδή του Eurogroup που θα ξεκλειδώσει τις οφειλόμενες στην Ελλάδα δόσεις.

bouli-olomeleia-geniki

Ο άνθρωπος που σύμφωνα με όλες τις κοινοβουλευτικές εκτιμήσεις τραβά το κάρο του αντάρτικου δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον υπουργό Αγροτικής Μεταρρύθμισης Μάξιμο Χαρακόπουλο ο οποίος ούτε και χθες ξεκαθάρισε το τι θα πράξει και σε όσους του μίλησαν στην εκλογική του περιφέρεια στη Λάρισα επέμεινε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω παρά μόνο αν δει ότι στο τελικό κείμενο της συμφωνίας δεν θα υπάρξουν ρυθμίσεις που θα πλήττουν τους γαλακτοπαραγωγούς.

Η κυβέρνηση όμως έχει συμφωνήσει με την τρόικα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να υπάρξουν παρεμβάσεις.

Τα επιχειρήματα του Κ. Χατζηδάκη για τις στρεβλώσεις στην αγορά γάλακτος και τις υψηλές τιμές του προϊόντος - τρίτη ακριβότερη χώρα στη Ευρώπη η Ελλάδα -δεν πείθουν τους «γαλάζιους» βουλευτές Ι. Τζαμτζή, Γ. Βλάχο και τους «πράσινους» Θ. Μωραϊτη, Ν. Σηφουνάκη και Μ. Κασσή που με την παντιέρα του «αντάρτικου» υψωμένη διαμηνύουν ότι δεν θα ψηφίσουν.

Μετρούν κουκιά…

Στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει να κάνουν υπολογισμούς για την ψηφοφορία κοιτώντας προς τους Ανδρέα Λοβέρδο και Χρήστο Αηδόνη όπως και προς τους ανεξάρτητους βουλευτές μεταξύ των οποίων είναι και οι Π. Τατσόπουλος, Μ. Ανδρουλάκης και Γ. Νταβρής.

Αν τηρηθούν οι «κόκκινες γραμμές» των… ανταρτών τότε είναι προφανές πως η κυβέρνηση μπαίνει σε περιπέτειες και δεν αποκλείεται να πνιγεί σε μια… κουταλιά γάλα!

Διαβάστε επίσης:

Oι «αντάρτες» προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου

Όλη η αλήθεια για τη συμφωνία με την τρόικα

Έρχονται νέα μέτρα

Είναι καλά στημένο το παιχνίδι

«Αντάρτικο» στις ψηφοφορίες φοβάται το Μαξίμου