ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετρούν… κουκιά στην κυβέρνηση – Άνοιξαν και νέα μέτωπα!

Μετρούν… κουκιά στην κυβέρνηση – Άνοιξαν και νέα μέτωπα!

Στη Βουλή οι ρυθμίσεις για την απελευθέρωση της αγοράς, τόσο για τα ταξί όσο και για τα φορτηγά δημοσίας, αλλά και ιδιωτικής χρήσης.

Με… διαβολοβδομάδα μοιάζει αυτή που διανύουμε για την κυβέρνηση Σαμαρά.

Τη ώρα που συνεργάτες των δύο κυβερνητικών εταίρων επιχειρούν «μασάζ» στους «αντάρτες» ώστε να αποφευχθεί «ατύχημα» στη Βουλή, την ίδια ώρα ανοίγουν νέα μέτωπα που προκαλούν πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες της συγκυβέρνησης πραγματοποιούνται έντονες διεργασίες προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις, αλλά το πολυνομοσχέδιο δείχνει να μεταλλάσσεται σε… Λερναία Ύδρα που απειλεί την κυβερνητική συνοχή.

Στην κυβέρνηση κρατούν χαμηλούς τόνους και εκτιμούν πως εύκολα ή δύσκολα η συμφωνία με την τρόικα θα υπερψηφιστεί.

Οι «αντάρτες» φαίνεται μέχρι στιγμής να μην υποχωρούν και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοιχτά…

Στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί πιθανότατα την Παρασκευή στη Βουλή, θα έρθουν και οι συμφωνηθείσες με την τρόικα ρυθμίσεις για την απελευθέρωση της αγοράς, τόσο για τα ταξί όσο και για τα φορτηγά δημοσίας, αλλά και ιδιωτικής χρήσης.

taxi1

Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνεται η απελευθέρωση της δυνατότητας των ξενοδοχειακών μονάδων να χρησιμοποιούν ελεύθερα ενοικιαζόμενα οχήματα μετά οδηγού, ενώ θα υπάρξει και η άρση των περιορισμών στην δραστηριοποίηση των 9θέσιων οχημάτων, με απελευθέρωση διάφορων μορφών επιβατικού έργου που σήμερα ανήκει στα ταξί.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή εμπορίου στην οποία πρόεδρος είναι ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Βλάχος που απειλεί να καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο από το γάλα. Στην συνεδρίαση θα κληθεί ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης και ίσως ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, Σαμαράς και Βενιζέλος να συγκαλέσουν τα επόμενα 24ωρα και τις κοινοβουλευτικές ομάδες, θέτοντας επισήμως θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Διαβάστε επίσης:

Προσπάθειες για να μην χυθεί το γάλα απ’ την καρδάρα

Σαμαράς και Βενιζέλος σε αναζήτηση εξόδου από το αδιέξοδο του γάλακτος

Χαρακόπουλος:Καλοδεχούμενη κάθε εποικοδομητική πρωτοβουλία για το γάλα

«Πυρά» του προέδρου της Ένωσης Κτηνοτρόφων κατά των πολυεθνικών

Για αφανισμό της αγελαδοτροφίας «μιλούν» οι κτηνοτρόφοι

Κασσής: Δεν ψηφίζω για το γάλα

«Σφίγγουν τα γάλατα» για την κυβέρνηση

Oι «αντάρτες» προκαλούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου

«Αντάρτικο» στις ψηφοφορίες φοβάται το Μαξίμου