ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα «κληρώνει» για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Σήμερα «κληρώνει» για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Συνεδριάζει εκ νέου σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, με θέμα την εξέταση των υπολοίπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, την άρση ασυλίας των οποίων έχουν ζητήσει οι ανακριτές.

Αναλυτικότερα, σήμερα αναμένεται η απόφαση για την θετική ή αρνητική εισήγηση της Επιτροπής για την άρση ασυλίας των δύο προφυλακισμένων βουλευτών που προτίμησαν να στείλουν υπόμνημα, του Γιώργου Γερμενή και του Στάθη Μπούκουρα, που στο μεταξύ έχει διαγραφεί από την ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις στην Επιτροπή οι βουλευτές Αντώνης Γρέγος, Νίκος Μίχος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Κώστας Μπαρμπαρούσης και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, με τον τελευταίο να έχει με δική του πρωτοβουλία ανεξαρτητοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι υπέρ της άρσης ασυλίας έχει ήδη τοποθετηθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τον ΓΓ της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκο Κούζηλο, Δημήτρη Κουκούτση και Γιάννη Λαγό.

Η συζήτηση όλων των υποθέσεων στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία και θα λάβει την τελική απόφαση με την σχετική ψηφοφορία αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Δύο γυναίκες «τελειώνουν» τη Χρυσή Αυγή

Τα sms που καίνε τον Λαγό: Αποκαλούσε τη σύντροφό του «ναζιστούλα»