Κόντρες στη Βουλή για γάλα και Πολυνομοσχέδιο

Newsbomb

Κατηγορίες προς την κυβέρνηση για μη ενημέρωση του Κοινοβουλίου σχετικώς με το περιεχόμενο και τον τρόπο ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, στο οποίο περιλαμβάνονται οι προσφάτως συμπεφωνημένες ρυθμίσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας, αλλά και αιχμές βουλευτών και της συμπολίτευσης για το θέμα του γάλακτος, διατυπώθηκαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής επί του σχεδίου νόμου για τα εμπορικά πλοία, το θέμα «άνοιξε», όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ρώτησε τον πρόεδρο, βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Βλάχο αν έχει υπόψη του πότε θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου, δεδομένου ότι η επεξεργασία του θα γίνει από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Η απάντηση του κ. Βλάχου ότι «δεν έχει ενημέρωση», πυροδότησε τις αντιδράσεις των βουλευτών όλων των πτερύγων, με το Θάνο Μωραϊτη (ΠΑΣΟΚ) να μιλάει για «μεγάλη ξεφτίλα», αφού «αυτή την ώρα δεν έχει κανείς από μας εικόνα νομοσχεδίου».

«Δεν ξέρουμε τι περνάνε και τι υπάρχει και κάποιοι περνάνε από την πίσω πόρτα τα θέματα τους. Αυτό είναι η επιτομή του πελατειακού κράτους και η επιτομή του πελατειακού κράτους έχει συγκεκριμένο εκπρόσωπο», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Οι κτηνοτρόφοι, επειδή είναι ο μόνος κλάδος που επικοινώνησε μαζί μας, δεν έχουν καμία επικοινωνία. Με ένα μνημόνιο ζητούν να συμμετέχουν στον διάλογο. Χθες έκαναν μια εποικοδομητική πρόταση, για την οποία από την πρώτη στιγμή είπα πως έχω εναλλακτική πρόταση. Υπονόησα κάτι παρόμοιο με αυτό που είπαν οι κτηνοτρόφοι και το οποίο πρέπει να είναι η τελική λύση», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος.

Ο Χρ. Κατσώτης (ΚΚΕ) είπε ότι οι βουλευτές λειτουργούν κατά πληροφορίες και αυτό χρειάζεται να εκτιμηθεί από τον ελληνικό λαό για το πώς έρχονται στη Βουλή νομοσχέδια με τέτοιες ρυθμίσεις, που ανατρέπουν δικαιώματα και κατακτήσεις και καταστρέφουν μικρούς παραγωγούς. «Δηλαδή εδώ οι βουλευτές είναι μαριονέτες», ανέφερε.

Ο Δημ. Παπαδημούλης είπε πως στο νομοσχέδιο φημολογείται ότι υπάρχουν θέματα που δεν είναι μνημονιακά προαπαιτούμενα και ζήτησε να αποσυρθούν. Επικαλέστηκε δε, δήλωση του υφυπουργού Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλου ότι τεχνικά κλιμάκια της τρόικας λειτουργούν ως μαγαζάκια ιδιωτικών συμφερόντων για να αιτιολογήσει «για να μην ανακαλυφθούν εκ των υστέρων ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν με το άλλοθι της σωτηρίας της χώρας».

Διαβάστε επίσης:

Αντιπαράθεση για το πλεόνασμα στη Βουλή

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved