ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τ. Κοψαχείλης στηρίζει την πρόταση των αγελαδοτρόφων

Ο Τ. Κοψαχείλης στηρίζει την πρόταση των αγελαδοτρόφων

Ένας ακόμη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης, έρχεται να εκφράσει την υποστήριξή του στην κοινή πρόταση φορέων της αγελαδοτροφίας για το γάλα. Σε δήλωσή του ανέφερε ότι «κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και οφείλουμε να την εξετάσουμε».

Το ζητούμενο, όπως είπε προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι η προστασία του παραγωγικού και διατροφικού προτύπου της χώρας και κατά συνέπεια η προστασία του Έλληνα καταναλωτή.

Νωρίτερα σήμερα την υποστήριξή τους στην κοινή πρόταση των αγελαδοτρόφων εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι βουλευτές της ΝΔ Ανδρέας Μαρίνος και Γεώργιος Στύλιος.

Υπενθυμίζεται ότι η κοινή πρόταση του Συνδέσμου Αγελαδοτρόφων Ελλάδος, της Ένωσης Φυλής Χολστάϊν και του ΘΕΣγάλα είναι η καθιέρωση τριών ειδών παστεριωμένου γάλακτος.

Αυτά τα είδη είναι:

α) Γάλα ημέρας

Θα συλλέγεται και θα παστεριώνεται εντός της Ελλάδας. Όλη αυτή η διαδικασία θα πρέπει να γίνεται εντός 24 ωρών. Θα έχει διάρκεια ζωής έως 5 ημέρες καθώς η προτεινόμενη διάρκεια ζωής 2 ημερών είναι επιστημονικά και νομοθετικά έωλη.

β) Γάλα χαμηλής παστερίωσης

Θα έχει διάρκεια ζωής έως 7 ημέρες λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών χαρακτηριστικών της χώρας μας, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο.

Σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες γάλακτος θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στη συσκευασία ή στο σημείο πώλησης η μέθοδος χαμηλής παστερίωσης.

γ) Οι υπόλοιπες κατηγορίες γάλακτος (Υψηλής Παστερίωσης και Μακράς Διάρκειας) να μείνουν ως έχουν.

Διαβάστε επίσης:

Κόντρες στη Βουλή για γάλα και Πολυνομοσχέδιο

Την πρόταση των αγελαδοτρόφων για το γάλα στηρίζει ο Αν. Μαρίνος