ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοβελώνη: Οφείλουν να δικαιολογήσουν γιατί δεν παραδίδουν τις έδρες

Χρυσοβελώνη: Οφείλουν να δικαιολογήσουν γιατί δεν παραδίδουν τις έδρες

Σκληρή στάση τηρούν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων απέναντι στους δυοβουλευτές Κ. Γιοβανόπουλο και Χρ. Γιαταγάνα, που ανεξαρτητοποιήθηκαν σήμερα το πρωί, και τους καλούν να παραδώσουν την έδρα τους.

Η αναπληρώτρια γραμματέας της ΚΟ των ΑΝ.ΕΛ. και υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σε δήλωσή της τόνισε ότι δεν κατανοεί τι εννοούν οι συνάδελφοί της με την «πορεία προς το φως» «την οποία υποτίθεται πως συνεχίζουν». Σύμφωνα με την κ.Χρυσοβελώνη, οι κ.κ. Γιοβανόπουλος και Γιαταγάνα «οφείλουν άλλωστε δημόσια και με σαφήνεια να δικαιολογήσουν γιατί αρνούνται να παραδώσουν τις έδρες τους. Κατά τη γνώμη μου κανείς δεν πρέπει να μένει κολλημένος σε μια καρέκλα, ιδιαίτερα όταν είναι δανεική».

Από την πλευρά της η βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή ήταν πολύ πιο σκληρή, έκανε λόγο για «εφιάλτες» και για «ασήμαντα πρόσωπα» και άφησε υπονοούμενα για συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση, ενώ υποστήριξε ότι «σφίγγουν τα γάλατα για τον Σαμαρά και αποκαλύπτονται τα πιόνια εφιάλτες, παρά τις δακρύβρεχτες ανακοινώσεις περί του αντιθέτου».

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, «τα στερνά τιμούν τα πρώτα» και «η ελάχιστη ρανίδα ήθους και εθνικής συνείδησης των βουλευτών των κομμάτων της Συγκυβέρνησης αναπόφευκτα θα οδηγήσει αργά ή γρήγορα σε απώλεια της δεδηλωμένης. Η προοπτική αυτή τρομάζει τους Σαμαρά και Βενιζέλο».

Η κ.Μακρή εκτίμησε πως για τους λόγους αυτούς «οι μάσκες πέφτουν, οι εφιάλτες αποκαλύπτονται και ο λαός πλέον γνωρίζει τους λόγους της κοινοβουλευτικής ανυπαρξίας τους. Ο ένας μετά τον άλλον ρίχνουν τις ασπίδες, τρέχουν ως πρόβατα παρέχοντας γη και ύδωρ, κατακερματίζουν την προσπάθεια κοινής δράσης έναντι των μνημονιακών συμβάσεων υποταγής και δημιουργούν προπέτασμα καπνού, που υπηρετεί άμεσα ή έμμεσα την Συγκυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης:

Γιαταγάνα - Γιοβανόπουλος: Γι' αυτό αποχωρούμε από τους ΑΝΕΛ

«Ρίψασπις ο Νταβρής, αποστασία Γιαταγάνα – Γιοβανόπουλου»

Ανεξαρτητοποιήθηκαν Γιαταγάνα και Γιοβανόπουλος από τους ΑΝΕΛ