ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιφυλακτικός εμφανίζεται τώρα ο Χαρακόπουλος

Επιφυλακτικός εμφανίζεται τώρα ο Χαρακόπουλος

Επιφυλάσσεται να δει το τελικό κείμενο της συμφωνίας ο αναπληρωτής υπουργός για να καθορίσει την στάση που θα ακολουθήσει.

Μισό βήμα πίσω φαίνεται να κάνει ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος που όλες αυτές τις ημέρες άφηνε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υποβάλει την παραίτησή του. «Θεωρώ θετικό ότι φαίνεται να υπάρχει η βούληση για την αναδιαμόρφωση του κειμένου της συμφωνίας για το γάλα», επισημαίνει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συμμετοχή του υπουργού Αθανάσιου Τσαυτάρη και ομάδας πανεπιστημιακών και επιστημόνων από τον ΕΛΟΓΑΚ και τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, για τη διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος.

Στη σύσκεψη αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκαθαρίστηκε πως η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος λόγω και των συνθηκών παραγωγής/ διακίνησης στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις πέντε ημέρες. Οριακά, δε, έχει περιθώριο αύξησης μιας ημέρας και αυτό αφού προηγουμένως συλλεχθούν τα απαραίτητα επιστημονικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χαρακόπουλος επιφυλάσσεται να δει το κείμενο της τελικής συμφωνίας για το γάλα και ακολούθως θα καθορίσει την στάση του.

Με σημερινή δήλωσή του και αφού έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης ανέλαβε πρωτοβουλία για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που θέτουν βουλευτές οι οποίοι απειλούν να καταψηφίσουν, ο κ. Χαρακόπουλος κάνει ορισμένες παρατηρήσεις τις οποίες -όπως λέει- δεν μπορούμε να αγνοούμε.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτείται ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Τσαυτάρης: Βρέθηκε λύση για το γάλα