ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ: Στα χέρια των καταπατητών η Σάμος

Κουίκ: Στα χέρια των καταπατητών η Σάμος

Αποκαλυπτική Ερώτηση στη Βουλή από τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη φιλοσοφία να καταλάβει ο οποιοσδήποτε, ότι η αποδυνάμωση και υποστελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας Σάμου, ελέω των αποφάσεων του Υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, αφήνει το νησί στα χέρια των καταπατητών».

Αυτό δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, καταθέτοντας ερώτηση στη βουλή η οποία αναφερει:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

ΘΕΜΑ: ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΑΜΟΥ

Κύριε Υπουργέ,

Η αποδυνάμωση της Κτηματικής Υπηρεσίας Σάμου έχει ως αποτέλεσμα την πλημμελή διαχείριση αξιοποίηση και προστασία της δημόσιας περιουσίας του Δημοσίου στα νησιά της Σάμου , Ικαρίας και των Φούρνων.

Πολλές φορές προκαλείται αρκετή βλάβη εις βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου και στις νησιωτικές κοινωνίες κυκλοφορούν αρκετές φήμες περί σκόπιμης αποδυνάμωσης της Κτηματικής Υπηρεσίας Σάμου, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα αντιμετώπισης των κάθε λογής καταπατητών

Μετά την μετάθεση υπαλλήλου από την Κτηματική Υπηρεσία της Σάμου, οι τρεις υπάλληλοι αδυνατούν να καλύψουν τον νομό της Σάμου Ικαρίας και Φούρνων, αφού το αντικείμενο τους περιλαμβάνει αρκετές αρμοδιότητες όπως:

1. Αντικείμενο Δημοσίων Κτημάτων

2. Αντικείμενο αιγιαλού και παραλίας

3. Αντικείμενο απαλλοτριώσεων

4. Αντικείμενο στεγάσεων

Για όλα τα παραπάνω αντικείμενα της Κτηματικής Υπηρεσίας στη Σάμο απαιτούνται αυτοψίες, μετακινήσεις εκτός έδρας, σύνταξη τεχνικών εκθέσεων και διαγραμμάτων, έκδοση και επίδοση πρωτοκόλλων αυθαίρετης χρήσης, διοικητικής αποβολής και κατεδαφίσεων, παραστάσεις σε δικαστήρια κ.λ.π.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη στελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας στη Σάμο, ώστε να υπάρξει επαρκής αριθμός υπαλλήλων;

2. Πώς θα προστατεύσει η Κυβέρνηση τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία στα νησιά Σάμος Ικαρία και Φούρνοι, κάτω από τις παρούσες συνθήκες που αναφέρθηκαν;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

Διαβάστε επίσης:

Υποψήφιος στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ο Τ. Κουίκ

Κουίκ: Απαράδεκτο το κάψιμο Ελληνικής σημαίας σε σχολείο της Καβάλας