ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυνομοσχέδιο: Γκρίνια «εσωτερικής κατανάλωσης» στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Πολυνομοσχέδιο: Γκρίνια «εσωτερικής κατανάλωσης» στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ

Πυρά εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης, με αφορμή το ζήτημα του γάλακτος, εξαπέλυσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιχάλης Κασσής ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι συμφωνεί με την πρόταση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη και ότι, αντίθετα, δεν μπορεί να βγάλει άκρη ούτε με τον κ. Χατζηδάκη ούτε με τον κ. Σκορδά.

Στο ίδιο πνεύμα, ο Νίκος Σηφουνάκης επέρριψε ευθύνες στον κ. Χατζηδάκη ότι «αντί να δώσει την πραγματική μάχη με τους εγχώριους μεσάζοντες από την παραγωγή στο ράφι, ώστε να πέσει η τιμή στον καταναλωτή, επέλεξε να συνθλίψει τους εγχώριους παραγωγούς».

Πρόσθεσε δε ότι «τελικά χάρη στη έντονη πίεση και την τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία που ασκήθηκε, έγιναν οι αναγκαίες αλλαγές, που όμως εδώ και καιρό θα έπρεπε ως ΠΑΣΟΚ συντεταγμένα να έχουμε επιδιώξει και όχι να ερχόμαστε στο παρά ένα, αναστατώνοντας την κοινωνία». Επιπλέον, ο κ. Σηφουνάκης υποστήριξε ότι «δεν πρέπει, δεν μπορεί, ούτε ως παράταξη, ούτε ως βουλευτές, να σιωπούμε και να στοιχιζόμαστε πίσω από άκρατες νεοφιλελεύθερες πολιτικές υπουργών της ΝΔ, που στόχο έχουν να στηρίξουν τα μεγάλα μονοπώλια, θυσιάζοντας την παραγωγική μας βάση».

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, τις διαφωνίες του για το θέμα των φαρμακείων, τονίζοντας ωστόσο ότι «θα πρυτανεύσει αυτό που λέει η ΚΟ».

Από την πλευρά του, ο Θάνος Μωραΐτης άσκησε κριτική, μεταξύ άλλων, για τον τρόπο με τον οποίο έρχεται το πολυνομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη κοινοβουλευτική διαδικασία και εξευτελισμό των βουλευτών.

Κατά τη δευτερολογία του, αλλά και κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους βουλευτές, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ότι τώρα ξεκινά το "χτένισμα" του πολυνομοσχεδίου από τους εισηγητές του ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην υπάρξουν πολιτικές πέραν των μνημονιακών υποχρεώσεων, ενώ υποστήριξε ότι κανείς δεν έχει μιλήσει - και κατ' ιδίαν και δημόσια - πιο σκληρά, τόσο για τον κ. Χατζηδάκη, όσο και για τον κ. Μπαλτάκο, από τον ίδιο, όπως και από τον γραμματέα Επικοινωνίας του κόμματος, Δημήτρη Καρύδη. Με τη δε φράση «ούτε εαυτόν καθεύδειν του Τσαυτάρη τρόπαιο», έδειξε ότι τα εύσημα για την έκβαση που έλαβε τελικά το θέμα με το γάλα ανήκουν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και όχι σε κυβερνητικό στέλεχος της ΝΔ.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η διαπραγμάτευση είναι πολύ σκληρή και πως πρέπει να ενημερώνεται και εκείνος για τα προβλήματα που υπάρχουν και αυτά να επιλύονται συλλογικά και να μη δημιουργούνται πολιτικές εντυπώσεις, γιατί αυτές διατηρούνται και διαστρέφονται ερήμην του καθενός. Αντίθετα, τόνισε, το θέμα είναι το ΠΑΣΟΚ να δίνει την εικόνα ότι υπηρετεί μια κοινή απόφαση και λειτουργεί με κοινή ατζέντα, και να παίρνει πρωτοβουλίες, μέσω των οποίων θα φαίνεται και ο διαχωρισμός από τη ΝΔ. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν λειτούργησε λιγότερο αρχηγικά όσο επί προεδρίας του.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Φώφη Γεννηματά θα αναλάβουν για το ΠΑΣΟΚ τα θέματα της προεκλογικής καμπάνιας για τις ευρωεκλογές και οι Κώστας Σκανδαλίδης και Φώτης Χατζημιχάλης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Πείστηκαν οι «αντάρτες» - Έτοιμοι για το «Ναι, σε όλα»!