ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσαυτάρης, τo E-mail του Μορς και η διάψευση Χατζηδάκη

Ο Τσαυτάρης, τo E-mail του Μορς και η διάψευση Χατζηδάκη

Έντονο παρασκήνιο πριν την κατάθεση του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου στη Βουλή αργά το βράδυ της Παρασκευής

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η κατάθεση του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο οποίος αρνούνταν να βάλει την υπογραφή του.

Μετά από έντονες διαβουλεύσεις, αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου πείστηκε να υπογράψει προκειμένου να αποφευχθεί το «Βατερλό», στη συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας.

Ο Κ. Τσαυτάρης είχε έντονες επιφυλάξεις στην τελική διατύπωση της ρύθμισης για το γάλα, αφού, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξε προειδοποίηση του Ματίας Μορς για τήρηση των συμφωνηθέντων στο θέμα του γάλακτος, αλλιώς θα ακυρωνόταν στο σύνολό της η συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας.

Πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης έσπευσε να διαψεύσει ότι υπήρξε Mail από τον Ματίας Μορς, λέγοντας πως δεν έχει δει κανένα ηλεκτρονικό μήνυμα για το γάλα συμπληρώνοντας ότι : Η κυβέρνηση θα τιμήσει τη συμφωνία και δεν χρειάζεται καμία υπόδειξη γι' αυτό, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν «συνεχείς επαφές» με τεχνικές ομάδες της τρόικας.

Σε ότι αφορά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι το πρόβλημα δεν είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ , αλλά του ΠΑΣΟΚ και συνέπια αυτού ήταν και η παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου, (απόντος ξανά του Γιώργου Παπανδρέου), φέρνοντας τους βουλευτές προ των ευθυνών τους, τονίζοντας την σημασία της υπερψήφισης, προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση.

Της παρέμβασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προηγήθηκαν οι ενστάσεις των βουλευτών κατά τις τοποθετήσεις τους στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδας.

Τα βλέμματα πάντως κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα «πέσουν» πάνω στον Γ. Παπανδρέου, καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση του για το αν θα δώσει αρνητική ή θετική ψήφο στο άρθρο για τις τράπεζες.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα υπολογίζεται ο φόρος υπεραξίας ακινήτων

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτές είναι οι 4 κατηγορίες δικαιούχων

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο-Δείτε το τελικό κείμενο

Πολυνομοσχέδιο: Ρύθμιση για τα ακίνητα που αποκτήθηκαν πριν το 1995

Αυτές είναι οι 50 αλλαγές που φέρνει στην αγορά το πολυνομοσχέδιο