ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

Άρχισε η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

Με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να διαμηνύει στη Βουλή ότι το πολυνομοσχέδιο - στο οποίο περιέχονται οι προσφάτως συμπεφωνημένες ρυθμίσεις της κυβέρνησης με την τρόικα - είναι προαπαιτούμενο, προκειμένου να εκταμιευθεί η χρηματοδότηση προς τη χώρα και να εισηγείται στο Σώμα να εγκρίνει την διαδικασία του κατεπείγοντος αλλά και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να αντιδρούν με πολύ έντονο τρόπο σ' αυτό, εισήχθη προς επεξεργασία στις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου το σχέδιο νόμου για τα Μέτρα Στήριξης και Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου 4046/2012 κ.α. διατάξεις.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Στουρνάρας πήρε τον λόγο για να τονίσει ότι το σχέδιο αποτελεί προαπαιτούμενο ώστε να εκταμιευθεί η χρηματοδότηση της χώρας από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ένωσης - αρχής γενομένης από την 1η Απριλίου όπου πρόκειται να υιοθετηθεί η αξιολόγηση της Τριμερούς.

Η απόφαση αυτή, αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Απριλίου με απώτερο σκοπό στις 17 του ιδίου μήνα να εκταμιευτούν τα ποσά.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο εισηγητής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος παρότι δήλωσε σύμφωνος με την διαδικασία του κατεπείγοντος ζήτησε να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις που δεν αποτελούν προαπαιτούμενα, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάρις Κουκουλόπουλος είπε πως η αυριανή είναι μια ιστορική συμφωνία για τη χώρα καθώς η χώρα βγαίνει από τα Μνημόνια.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Παραιτείται ο Μάξιμος Χαρακόπουλος

Ο Τσαυτάρης, τo E-mail του Μορς και η διάψευση Χατζηδάκη

Πώς θα υπολογίζεται ο φόρος υπεραξίας ακινήτων

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτές είναι οι 4 κατηγορίες δικαιούχων

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο-Δείτε το τελικό κείμενο

Πολυνομοσχέδιο: Ρύθμιση για τα ακίνητα που αποκτήθηκαν πριν το 1995

Αυτές είναι οι 50 αλλαγές που φέρνει στην αγορά το πολυνομοσχέδιο