ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλος ο διάλογος Βενιζέλου-ΓΑΠ μετά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου

Όλος ο διάλογος Βενιζέλου-ΓΑΠ μετά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου

Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις Βενιζέλου-Παπανδρέου δημιουργούν κακό κλίμα και σενάρια κλονισμού της κυβερνητικής σταθερότητας.

Είναι πλέον σαφές ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος έχει σοβαρό πρόβλημα ελέγχου της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ενώ το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει εικόνα πλήρους διάλυσης και αποσύνθεσης.

Η στάση του Γιώργου Παπανδρέου στη χθεσινή ψηφοφορία εξόργισε τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος μετέβη εσπευσμένα στο γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή.

Οι διάλογοι που ακολούθησαν είναι αποκαλυπτικοί, ενώ οι κουβέντες που αντάλλαξαν οι δύο άντρες ήταν ιδιαιτέρως βαριές και οι φωνές τους ακούστηκαν δεκάδες μέτρα μακριά από το γραφείο. Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Οι πόρτες έκλεισαν και οι δυο άνδρες άρχισαν τα «γαλλικά». Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνδρες της προσωπικής τους φρουράς απομάκρυναν τους δημοσιογράφους από το γραφείο για να μην ακούει κανείς τον εξάψαλμο του Βενιζέλου στον Παπανδρέου.

Διαβάστε ολόκληρο το διάλογο:

Βενιζέλος: Είναι ντροπή σου! Αυτό που έκανες απόψε είναι πολιτική αλητεία!
ΓΑΠ: Τα περί πολιτικής αλητείας στα επιστρέφω...
Βενιζέλος: Αυτό που σου λέω, πολιτική αλητεία. Με αυτά που κάνεις θα μου διασπάσεις το κόμμα.
ΓΑΠ: Ποιο κόμμα; Αυτό που έχεις διαλύσει;

Όπως σας αποκάλυψε εγκαίρως το newsbomb.gr ο Βενιζέλος ήταν έτοιμος να διαγράψει τον πρώην πρωθυπουργό. Όμως με την επέμβαση των ψυχραιμότερων δεν προέβη σε αυτή την κίνηση καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Η οργή του Βενιζέλου δεν σταμάτησε εκεί, αφού επιτέθηκε φραστικά και εναντίον του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη που ψήφισε «παρών» στο δεύτερο άρθρο.

Το «παρών» του Απόστολου Κακλαμάνη ήρθε λίγα λεπτά μετά την καταψήφιση και των δύο άρθρων από τον γαλάζιο βουλευτή Νικήτα Κακλαμάνη. Αμέσως μετά ο Βενιζέλος όπως ισχυρίζονται αυτήκοοι μάρτυρες σε ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, έχασε την ψυχραιμία του και άρχισε να βρίζει θεούς και δαίμονες. Μάλιστα πλησίασε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και του είπε: «Είσαι το ίδιο πο...όγερος όπως ο συνονόματός σου».

Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος έχασε την ψυχραιμία του διότι όπως ισχυρίζονται ο Απόστολος Κακλαμάνης σε όλες τις «κλειστές» συσκέψεις το τελευταίο διάστημα, αλλά και κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, δεν είχε εκφράσει αντιρρήσεις για το πολυνομοσχέδιο και ουσιαστικά με την στάση του στην κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής αιφνιδίασε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

«Καντήλια και μπινελίκια» στο ΠΑΣΟΚ

Πόσο μπορεί να αντέξει η κυβέρνηση Σαμαρά

Διαγραφή του ΓΑΠ ήθελε ο Βενιζέλος!

Βενιζέλος: «Nτροπή» η στάση του Κακλαμάνη και του Παπανδρέου

Η απάντηση του Γιώργου Παπανδρέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο