ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντάισελμπλουμ – Ρεν: Mηνύματα στήριξης πριν τη σύσκεψη του Eurogroup

Ντάισελμπλουμ – Ρεν: Mηνύματα στήριξης πριν τη σύσκεψη του Eurogroup

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνεδρίαση του Eurogroup, στη διάρκεια του οποίου αναμένεται να δοθεί η πολιτική έγκριση της συμφωνίας με την τρόικα και να συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα των δόσεων.

Θα συζητήσουμε για το χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης των δόσεων και την αξιολόγηση της τρόικας δήλωσε προσερχόμενος ο Γ.Στουρνάρας.

Θετικό το μήνυμα του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος προσερχόμενος δήλωσε: «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Η Ελλάδα ανακάμπτει κι επιστρέφει στην ανάπτυξη. Αυτό καταδεικνύεται και από το πρωτογενές πλεόνασμα. Είμαστε αισιόδοξοι».

Ερωτηθείς για το χρέος, ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι η σχετική συζήτηση θα αρχίσει μετά την επιβεβαίωση του πλεονάσματος από την Eurostat και θα γίνει στη διάρκεια ή μετά το καλοκαίρι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις Όλι Ρεν, ο οποίος επισήμανε: «Έχουμε ευχάριστα νέα από την Ελλάδα• Η χώρα ανακάμπτει».

Ερωτηθείς για την εκταμίευση των δόσεων, ο κ. Ρεν ξεκαθάρισε ότι σήμερα θα υπάρξει πολιτική στήριξη για την συμφωνία που επιτεύχθηκε με την τρόικα σε τεχνικό επίπεδο και οι επίσημες αποφάσεις για τις δόσεις θα ληφθούν αργότερα.

Διαβάστε επίσης:

Στην Αθήνα το Eurogroup: Δόση σε… δόσεις!

Υπό δρακόντεια μέτρα το Eurogroup και το Ecofin στην Αθήνα

Κλείνουν το απόγευμα οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ακρόπολη