ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΝΝΕΔ: Συνάντηση με τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής

ΟΝΝΕΔ: Συνάντηση με τις Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνάντηση μεταξύ κλιμακίου της ΟΝΝΕΔ και εκπροσώπους από όλες τις Ενώσεις Αστυνομικών υπαλλήλων του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Η συνάντηση είχε στόχο την ενημέρωση πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ανάγκες που έχουν οι αστυνομικοί κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Συζητήθηκαν θέματα όπως το μισθολόγιο των αστυνομικών, ο εξοπλισμός τους, η εκπαίδευση, η αναδιάρθρωση του σώματος και οι σχέσεις με τους πολίτες και την Πολιτεία.

Κατά τη συνάντηση, η ΟΝΝΕΔ κατέθεσε τις προτάσεις της πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί σήμερα, όπως:

-Αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των αστυνομικών σχολών και με την προσθήκη ενός επιπλέον εξαμήνου στο πρόγραμμα σπουδών ώστε να αποκτήσουν ακαδημαϊκή υπόσταση και σύγχρονη εκπαίδευση.

-Συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση σε υπηρεσιακά και επιχειρησιακά ζητήματα που δεν παρέχεται σήμερα, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της εποχής.

-Προώθηση θεσμικών αλλαγών που βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας και εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του σώματος.

-Ανανέωση του εξοπλισμού των Αστυνομικών υπαλλήλων με ευθύνη του κράτους, ώστε να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους απρόσκοπτα, χωρίς να επιβαρύνονται οι ίδιοι τα έξοδα αυτά.

-Πρόβλεψη για δημιουργία γραφείου συνηγόρου του αστυνομικού προσωπικού κατ' αντιστοιχία του Συνηγόρου του πολίτη.

Με το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, δήλωσε:

«Οι Έλληνες Αστυνομικοί είναι άνθρωποι της καθημερινότητας, σκληρά εργαζόμενοι κάτω από αντίξοες συνθήκες και συχνά αντιμετωπίζονται από ορισμένους ως εξιλαστήρια θύματα. Η Πολιτεία οφείλει να παρέχει όλα τα εχέγγυα, ώστε να διευκολύνει το έργο τους πάνω στην διατήρηση της έννομης τάξης, της κοινωνικής συνοχής και της ειρήνης, δημιουργώντας μία σύγχρονη Ελληνική Αστυνομία με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση των ένστολων είναι βασική προϋπόθεση, ώστε να συνεχίσουν το έργο της προάσπισης της κοινωνικής σταθερότητας και της ασφάλειας των πολιτών».

Διαβάστε επίσης:

ΟΝΝΕΔ: Οι εθνικοί μας αγώνες, οδηγός για το μέλλον