ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτόφωρο για τους βουλευτές που χρησιμοποιούν βίντεο υποκλοπής

Αυτόφωρο για τους βουλευτές που χρησιμοποιούν βίντεο υποκλοπής

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε η αναφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με ενδεικτικά δημοσιεύματα από τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής από μέλη της «Χρυσής Αυγής» οπτικοακουστικού υλικού.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε τον φάκελο στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου προκειμένου να αξιολογηθεί και να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση του αδικήματος του άρθρου 157 ΠΚ (βία ή απειλή βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος) ή άλλης αξιόποινης πράξης.

Ζητείται επίσης η ταχύτατη περαίωση της έρευνας και παραγγέλλεται πως «εάν στο μέλλον επαναληφθεί από οποιονδήποτε και υπό οποιαδήποτε ιδιότητα η χρήση παρανόμως κτηθέντος οπτικοακουστικού υλικού να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία έστω κι αν ο υπαίτιος είναι βουλευτής εν ενεργεία. Τα παραγγελθέντα ισχύουν και για κάθε άλλο αυτόφωρο κακούργημα».

Υπενθυμίζεται πως στη συνοδευτική επιστολή της αναφοράς ο κ. Δένδιας τόνιζε: «Κυρία Εισαγγελεύ! Με την παρούσα αναφορά μου θα ήθελα να σας κοινοποιήσω - ενδεικτικά προσκομιζόμενα - δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τη φημολογούμενη κατοχή από μέλη της «Χρυσής Αυγής» (παρανόμως κτηθέντος) οπτικοακουστικού υλικού, με την παράκληση για τις δέουσες εκ μέρους σας ενέργειες, για την ανάδειξη της αλήθειας και την προστασία του δημοσίου βίου από οποιαδήποτε απόπειρα εκβιασμού».

Διαβάστε επίσης:

«Εγώ είμαι ΝΔ, δεν πρόκειται να πω κάτι εναντίον του κόμματός μου»

Ενώπιον του εισαγγελέα ο Τ. Μπαλτάκος για το επίμαχο βίντεο

Σαμαράς: Δεν ξέρω ποιούς έχει παγιδεύσει η Χ.Α.!

Πότε οι «κασέτες» ρίχνουν κυβερνήσεις