ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι ανεπιθύμητη και το ξέρει καλά

Είναι ανεπιθύμητη και το ξέρει καλά

«Δεν ξέρω εάν οι φίλοι σας θα σας δεχθούν ανάμεσά τους, επειδή συναντηθήκατε μαζί μου» είπε η Μέρκελ κατά τη συνάντησή της με τους επιχειρηματίες σε μια κρίση... αυτογνωσίας.

Αν και επί της ουσίας η γερμανίδα Καγκελάριος δεν είπε κάτι σημαντικό κατά την συνάντησή της με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ωστόσο σε μια αποστροφή του λόγου της παραδέχθηκε ότι γνωρίζει πολύ καλά πως είναι ανεπιθύμητη για ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού. Κοινώς, η κυρία Μέρκελ ξέρει πολύ καλά πως αποτελεί αυτό που λέμε persona non grata.

Για την «ταμπακιέρα» δεν είπε σχεδόν τίποτα, ούτε και αναμένεται να πει κάτι συγκεκριμένο. Η κυρία Μέρκελ περιορίστηκε σε γενικόλογες τοποθετήσεις γύρω από το ελληνικό πρόβλημα.

Έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι σε μια αποστροφή της ομιλίας της παραδέχθηκε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού δεν έχει και τις καλύτερες εντυπώσεις για το πρόσωπό της λόγω της σκληρής και απάνθρωπης πολιτικής που προσπαθεί να επιβάλλει στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Αστειευόμενη, η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε ότι οι φίλοι των παραβρισκόμενων μπορεί να μην τους... δεχθούν στην παρέα τους ξανά αν μάθουν ότι συναντήθηκαν με την καγκελάριο της Γερμανίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Δεν ξέρω εάν οι φίλοι σας θα σας δεχθούν ανάμεσά τους, επειδή συναντηθήκατε με την καγκελάριο. Πείτε τους ότι συζητήσαμε. Πείτε μου τις απόψεις σας και τους προβληματισμούς σας. Έχουμε ελευθερία».

Η Μέρκελ πάντως ξεκαθάρισε τις προθέσεις της και το λόγο της επίσκεψής της αφού όπως είπε ήρθε για να ακούσει περισσότερο παρά για να υποσχεθεί:
«Ήρθα για να ακούσω τις ανησυχίες σας, την πρόοδό σας, να μιλήσω με νέους ανθρώπους και να μάθω τα προβλήματα, τις ανησυχίες σας...», όπως ακριβώς οι δάσκαλοι ακούν τα προβλήματα και τις ανησυχίες των μαθητών.

Διαβάστε επίσης:

Στην... υγεία των ξένων συμφερόντων!

Το 69% των Ελλήνων «σταυρώνει» τη Μέρκελ!

Στην Αθήνα για τα «εύσημα» στην κυβέρνηση η Μέρκελ

Έρχεται η Μέρκελ με τα δώρα