ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα για τα «εύσημα» στην κυβέρνηση η Μέρκελ

Στην Αθήνα για τα «εύσημα» στην κυβέρνηση η Μέρκελ

Εν όψει της κάλπης του Μαΐου η Γερμανίδα Καγκελάριος έρχεται για να δώσει...πόντους σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ

Όπως αποκλειστικά ανέφερε στις 23 Μαρτίου το Newsbomb.gr, η Γερμανίδα Καγκελάριος προγραμμάτιζε επίσκεψη στην Αθήνα, προκειμένου να στηρίξει εμπράκτως την δικομματική κυβέρνηση.

Η επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα κατ΄αρχάς αλλά και η σπουδή που επέδειξε η κυβέρνηση Σαμαρά στο κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων, όπως π.χ. η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, φαίνεται λοιπόν ότι οδήγησαν το Βερολίνο στο να οριστικοποιήσει την έλευση της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.

Την επικείμενη επίσκεψη επιβεβαιώνει και δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung, η οποία μάλιστα αναφέρει ότι σκοπός του ταξιδιού της Μέρκελ στην Αθήνα είναι η στήριξη των μεταρρυθμίσεων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, βρίσκεται εσωτερικά υπό πολιτική πίεση.

Μετά τα πλήγματα που δέχθηκαν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ στο εσωτερικό τους, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι επενδύουν σημαντικά σε αυτή την επίσκεψη, έστω κι αν η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι τόσο δημοφιλής στην Ελλάδα...

Και αυτό γιατί η επιβεβαίωση δια στόματος Μέρκελ ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο μπορεί να δώσει πόντους σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ εν όψει της κάλπης του Μαΐου.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι η Άγκελα Μέρκελ, όπως άλλωστε και το σημερινό Eurogroup, δεν αναμένεται να πουν στους Έλληνες ότι θα «κουρέψουν» το ελληνικό χρέος.

Χαρακτηριστικά, νωρίτερα το απόγευμα της Τρίτης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα λόγω των άτυπων συμβουλίων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) και της Ε.Ε. (Ecofin), απέφυγε να μιλήσει συγκεκριμένα για τις επόμενες κινήσεις των δανειστών, λέγοντας μόνο «ότι θα ελεγχθούν τα στοιχεία, αν υπάρχει πλεόνασμα και θα αποφασίσουμε, αν χρειάζεται περαιτέρω στήριξη».

Ωστόσο και πάλι, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος θεωρούν βάσιμα πώς το μήνυμα της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου, θα είναι αρκετά ισχυρό ώστε να τους βοηθήσει...

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε: Θα ελεγχθούν τα στοιχεία και θα αποφασίσουμε για νέα στήριξη

Στην Αθήνα η Άγκελα Μέρκελ

SZ: Στην Αθήνα η Μέρκελ στις 11 Απριλίου