ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να ματαιωθεί η καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

ΣΥΡΙΖΑ: Να ματαιωθεί η καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

Στη Βουλή συζητήθηκε σήμερα η επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου.

Εκ μέρους της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκαν ο κοιν. εκπρόσωπος Π. Κουρουμπλής και οι βουλευτές Μ. Κριτσωτάκης, Χ. Καφαντάρη, Α. Αλεξόπουλος, Κ. Δερμιτζάκης, Α. Ξανθός, Θ. Πετράκος και Μ. Διακάκη.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμαναν ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα πρέπει να ματαιωθεί η διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, τη στιγμή που για πρώτη φορά επιχειρείται εξουδετέρωση χημικών όπλων με τη μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω, εγχείρημα το οποίο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, το θαλάσσιο οικοσύστημα, την αλιεία και τον τουρισμό στην χώρα μας.

Οι βουλευτές κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν έκανε απολύτως καμία προσπάθεια αποφυγής και αποτροπής της όλης επιχείρησης ειδικά σε μια περίοδο που η χώρα μας έχει αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επεσήμαναν δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δια μέσου του Προέδρου του και υποψήφιου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλέξη Τσίπρα, με επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την καλεί να αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου:

α) να ματαιώσει τη διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο,

β) να ανακαλέσει τη χρηματοδότηση από την ΕΕ της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας, εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί στη Μεσόγειο και

γ) να ασκήσει πιέσεις προς τον ΟΗΕ, με στόχο τον αποχαρακτηρισμό της επιχειρήσεως ως στρατιωτικής και τη μετατροπή της σε Ειρηνευτική Επιχείρηση καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας, εκτός της Μεσογείου και με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή Τσίπρα στην ΕΕ για την καταστροφή των χημικών της Συρίας