ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Η Ελλάδα τα κατάφερε, είναι μια καινούρια μέρα (video)

Σαμαράς: Η Ελλάδα τα κατάφερε, είναι μια καινούρια μέρα (video)

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα τα κατάφερε, χάρη στις τεράστιες θυσίες και την υπομονή του ελληνικού λαού αλλά και τη στήριξη και την αλληλεγγύη των εταίρων της, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από κοινού με την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελά Μέρκελ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Συμφωνήσαμε ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν, αλλά οι εξελίξεις που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, το μέγεθος του πρωτογενούς πλεονάσματος, η επιστροφή στον κόσμο που πληγώθηκε περισσότερο ενός κοινωνικού μερίσματος, η απόφαση του Εκοφιν και η έξοδος στις αγορές -είναι ξεκάθαρο και το γνωρίζει καλά η καγκελάριος - οφείλονται στις τεράστιες θυσίες και την υπομονή του ελληνικού λαού» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο και η χώρα μας έχει αφήσει πίσω της τα δύσκολα.

Κύριο μέλημα και προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τώρα να ενισχυθεί η ανάπτυξη, να διασφαλιστούν τα πλεονάσματα, ώστε να δοθούν καινούριες ανάσες στην οικονομία και να αποκατασταθούν οι αδικίες και κυρίως η ανεργία, πρόσθεσε ο κ.Σαμαράς.

«Η Ελλάδα πιάνει τους στόχους και δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα» είπε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι συζήτησε με την καγκελάριο το κρίσιμο το ζήτημα της ρευστότητας ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει και αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους την αμφισβήτησαν» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Είπαν «ναι» στη γερμανική κατοχή!

Στην... υγεία των ξένων συμφερόντων!

Το 69% των Ελλήνων «σταυρώνει» τη Μέρκελ!

Στην Αθήνα για τα «εύσημα» στην κυβέρνηση η Μέρκελ

Έρχεται η Μέρκελ με τα δώρα

«Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι μια γερμανική Ευρώπη»