ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυση Καρατζαφέρη για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη

Μήνυση Καρατζαφέρη για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη

Η Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, με την οποία ζητεί να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε πολιτική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Χαράλαμπου Αθανασίου και Νίκου Δένδια στο έργο της Δικαιοσύνης σχετικά με τις προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Η Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου ανέθεσε την δικογραφία στον αντεισαγγελέα Ιωάννη Σακελλάκο.

Η κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς έγινε με αφορμή τα όσα είπε ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παν. Μπαλτάκος, στην γνωστή υποκλαπείσα συνομιλία του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ειδικότερα, ο κ. Καρατζαφέρης ζητεί να κληθεί ο κ. Μπαλτάκος για να ερωτηθεί αν αληθεύουν ή όχι τα όσα αναφέρονται στο επίμαχο βίντεο περί παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης από τον κ. Σαμαρά, μέσω των κ.κ. Αθανασίου και Δένδια. Και σε αρνητική απάντηση να ερωτηθούν γιατί δεν κατέθεσαν μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του κ. Μπαλτάκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπαλτάκος, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξήχθη για το ζήτημα της βιντεοσκόπησής του από τον κ. Κασιδιάρη, διέψευσε την ύπαρξη παρεμβάσεων στο έργο της Δικαιοσύνης από τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα. Επίσης, ανέφερε ότι την υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν την χειρίστηκε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αλλά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Παράλληλα, ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι όλα όσα έλεγε στον κ. Κασιδιάρη και περιλαμβάνονται στο επίμαχο βίντεο, αποσκοπούσαν στο να μπορεί να έχει επαφή με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Σακελλάκος δεν μπορεί να προβεί σε καμία ενέργεια, καθώς η μηνυτήρια αναφορά του κ. Καρατζαφέρη στρέφεται κατά πρωθυπουργού και υπουργών και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, δεν επιτρέπει καμία δικαστική πράξη.

Κατά συνέπεια η μηνυτήρια αναφορά θα διαβιβαστεί στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Διαβάστε επίσης:

Μπαλτάκος: Η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα

Τραγικό δυστύχημα στο Πανόραμα - Ένας νεκρός και 4 τραυματίες

Έκκληση σε αυτόπτες μάρτυρες για το θάνατο του σεφ Βασίλη Παπαζαχαρίου