ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τη Θράκη

Σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τη Θράκη

Ανεβαίνει επικίνδυνα το πολιτικό θερμόμετρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις τουρκικές προβοκάτσιες στη Θράκη.

Μετά την παραίτηση της Σουλεϊμάν Σαμπιχά και τις δηλώσεις του Δημήτρη Χριστόπουλου, άλλος ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκε.

Ο λόγος για τον μέχρι σήμερα υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, Αχμέτ Κουρτ, ο οποίος παραιτήθηκε μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι φωτογραφίες του με τους «Γκρίζους Λύκους».

Η Κουμουνδούρου, νωρίτερα, ζήτησε εξηγήσεις από τον Αχμέτ Κουρτ, για τις φωτογραφίες και τη στήριξή του στο DEB, συνδυασμό που θέλει να κατεβάσει το τουρκικό προξενείο.

«Η υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν Σαμπιχά για τις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τόσο αθώα και κυρίως μια "καλή υποψηφιότητα" από τη μειονότητα όπως εσκεμμένα συνεχίζει να παρουσιάζεται από τα καθεστωτικά ΜΜΕ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της τοπικής οργάνωσης Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως υπάρχει εσκεμμένη διαίρεση της μειονότητας σε τρία κομμάτια (Πομάκοι, τουρκογενείς, Ρομά).

«H Ελλάδα αντιμετωπίζει τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης σύμφωνα με το Σύνταγμα, τη Συνθήκη της Λωζάννης, το διεθνές δίκαιο και τα πιο αυστηρά ευρωπαϊκά στάνταρτς» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ανακοίνωσή του, κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση στο ζήτημα της μειονότητας στη Θράκη.

«Τις τελευταίες δύο ημέρες βλέπουμε την αποθέωση της επικίνδυνης ανευθυνότητας από την πλευρά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στην προσπάθειά τους να πλήξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντιλαμβάνονται το πόσο κρίσιμο και ευαίσθητο είναι το μειονοτικό ζήτημα στη Θράκη. Με τη διχαστική τους τάση τα δύο κόμματα ρίχνουν νερό στο μύλο ακροδεξιών εθνικιστικών επιδιώξεων, υπονομεύοντας έτσι την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, καθώς και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου, όπως εκδηλώνονται και με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές» επισημαίνει η Κουμουνδούρου.

Σάλο προκάλεσαν και οι δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χριστόπουλου. Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για ανιστόρητες και επικίνδυνες θέσεις του υποψήφιου.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης απάντησε λίγο αργότερα ότι «ο ακροδεξιός λόγος της ΝΔ του κ. Σαμαρά αποκαλύπτεται πλέον σε όλες του τις διαστάσεις, μέσω της ακραίας εθνικιστικής και διχαστικής μισαλλοδοξίας».

Διαβάστε επίσης:

Για επικίνδυνη ανευθυνότητα κατηγορεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ

Γεροντόπουλος: Απόλυτη υπευθυνότητα στο θέμα της μειονότητας