ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοππά:Κουβέλης-Παπανδρέου αγωνιούν για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας

Κοππά:Κουβέλης-Παπανδρέου αγωνιούν για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας

«Σε μια βιβλιοπαρουσίαση καλείς ανθρώπους με τους οποίους έχεις προσωπική, πολιτική και επιστημονική σχέση.

Ήταν λογικό, λοιπόν, όταν έβγαλα ένα βιβλίο που είναι ουσιαστικά μια συλλογή άρθρων για τη σοσιαλδημοκρατία και την οικονομική κρίση, να καλέσω ανθρώπους με τους οποίους έχω μια σχέση», δήλωσε η Μαριλένα Κοππά στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM αναφερόμενη στις διαμαρτυρίες στελεχών του ΠΑΣΟΚ για την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου -ενώ η ίδια είναι υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Η κ. Κοππά προσέθεσε ότι «όταν μιλάμε για πολιτική, είναι και οι δύο (σ.σ.:Παπανδρέου και Κουβέλης) δύο άνθρωποι που έχουν αγωνία για το μέλλον του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για ένα βιβλίο που έχει σχέση με το χώρο αυτό. Αλλά από εκεί και πέρα, να υφαίνονται σενάρια συνωμοσίας ή στήριξης, νομίζω ότι είναι αφελές για την περίοδο που περνάμε. Ο καθένας, όπως είπα, ήξερε ποιος είναι ο συνομιλητής και αποδέχθηκε την πρόσκληση, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω ούτε εξ ονόματος του κ. Κουβέλη ούτε εξ ονόματος του κ. Παπανδρέου».

Η κ. Κοππά επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: «Το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει δαιμονοποιήσει απόλυτα τον ΣΥΡΙΖΑ. Μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, όπου κι εγώ έχω τις απεριόριστες επιφυλάξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη διγλωσσία του, την ασάφειά του και τη μη καθαρή θέση του σε σημαντικά θέματα, όπως είναι το ευρώ, αλλά δεν μπορείς να μην έχεις σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Γνωρίζετε καλά ότι είναι η πρώτη φορά μεταπολιτευτικά που δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στην (αντιπολίτευση) και τη ΝΔ. Επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που λειτουργούσαν ως δίαυλος ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση και σας ερωτώ εάν θυμάστε να υπάρχει άλλη τέτοια -και με ευθύνη και των δύο μερών- απόλυτη άρνηση διαλόγου;».