ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία για την πρώην ΕΡΤ κατατέθηκε στη Βουλή

Τροπολογία για την πρώην ΕΡΤ κατατέθηκε στη Βουλή

Ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, η οποία προβλέπει τη σύντμηση του χρονοδιαγράμματος ισχύος των δικαιωμάτων του Δημοσίου στις συχνότητες ενόψει της «επικείμενης έναρξης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών από την ΝΕΡΙΤ ΑΕ».

Στην τροπολογία αναφέρεται πως «ο Ειδικός Διαχειριστής της ΕΡΤ ΑΕ διαχειρίζεται το σύνολο των στοιχείων της εταιρείας που μεταβιβάστηκαν στο Δημόσιο (καθώς και εκείνα των θυγατρικών της) μέχρι την ολοκλήρωση του έργου του, στο οποίο δίδεται χρονοδιάγραμμα δύο ετών από τον Ιούνιο του 2013 (οπότε έκλεισε η ΕΡΤ), αλλά και με δυνατότητα παράτασης δύο επιπλέον ετών».

Όπως τονίζεται επίσης, τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ ΑΕ που έχουν μεταβιβαστεί στο Δημόσιο (υπουργείο Οικονομικών), αναγνωρίζεται πλέον ότι ισχύουν μόνον μέχρι την «έναρξη εκπομπής από τον νέο ραδιοτηλεοπτικό φορέα» και όχι μέχρι την «πλήρη λειτουργία του», όπως έλεγε υπουργική απόφαση που υπήρχε από τον Ιούνιο του 2013.

Η συγκεκριμένη τροπολογία επισυνάπτεται στο νομοσχέδιο για τον προληπτικό έλεγχο των τραπεζών και συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια του Σώματος.

Διαβάστε επίσης:

Πόσα «χάρισε» το κράτος στους καναλάρχες