ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυο ξένοι Παναδρέου – Βενιζέλος

Δυο ξένοι Παναδρέου – Βενιζέλος

Σχεδιάζουν πώς θα πετάξουν ο ένας τον άλλο εκτός ΠΑΣΟΚ

Στα… χαρακώματα βρίσκονται βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ μετά τη νέα μάχη που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου του κόμματος Ευ. Βενιζέλου και του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου.

Αν και η Χαρ. Τρικούπη μοιάζει με καζάνι που βράζει, ο Ευ. Βενιζελος διατηρεί τακτική χαμηλών τόνων, υπό το φόβο φυσικά να του γυρίσει… μπούμερανγκ.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο κ. Βενιζέλος δεν «σήκωσε το γάντι» στον ισχυρισμό του κ. Παπανδρέου που έκανε λόγο για «προβοκάτσιες» εις βάρος του.

Είναι προφανές πως λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιθυμεί να κλείσει αυτός ο κύκλος της αντιπαράθεσης, προκειμένου να πάει το κόμμα όσο το δυνατόν ενωμένο στις αυτοδιοικητικές κάλπες.

Ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται διατεθειμένος να συντηρήσει αυτή την κόντρα για τους δικούς του λόγους προφανώς, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν ξεκαθαριστεί.

Ενδεικτικό είναι πως ο κ. Παπανδρέου όχι μόνο δεν έχει στηρίξει μέχρι στιγμής το εγχείρημα της «Ελιάς» αλλά αρνείται να προφέρει καν το όνομά της…

Παρά το γεγονός ότι δηλώνει πως ήταν, είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ, δεν αναφέρεται καν στο νέο κεντροαριστερό συνασπισμό στον οποίο πρωτοστατεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αντίθετα, διαχωρίζει ξεκάθαρα το ΠΑΣΟΚ από την «Ελιά».

Σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός διαμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν δέχεται υποδείξεις από ανθρώπους που επί χρόνια «επιχειρούν να ποδηγετήσουν το ΠΑΣΟΚ για να το καταστήσουν όργανο των επιδιώξεών τους»…

Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου περνάει την μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που το θεωρούν διαλυμένο. Τα στελέχη του έχουν σκορπίσει «σαν του λαγού τα τέκνα» και οι επικεφαλής του σφάζονται σαν τα κοκόρια για την καρέκλα. Από τη μία ο Γιώργος που θεωρεί τα ΠΑΣΟΚ ιδιοκτησία του και από την άλλη ο Ευ. Βενιζέλος που κατηγορείται ότι χρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ για να ικανοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες.

Αλήθεια, αν ζούσε ο Ανδρέας τι θα τους έκανε;

Διαβάστε επίσης:

Σήκω Ανδρέα να τους δεις…

Έντονη αντίδραση Παπανδρέου: Επιχειρούν να ποδηγετήσουν το ΠΑΣΟΚ

Παπανδρέου: Δεν περίμενα τόση ανησυχία από ορισμένους

Κοππά για Βενιζέλο: Ντροπή του!

Το «φάντασμα» που κυνηγά τον Βενιζέλο