ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές

Αλλαγές στο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές κατέθεσε ο Κωστής Χατζηδάκης προκειμένου να αρθούν οι αντιδράσεις παραγωγών και εμπόρων.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ωστόσο δεν φέρεται διατεθειμένος να υποχωρήσει στο θέμα της κλήρωσης, βάσει της οποίας θα στήνονται οι πάγκοι των εμπόρων λαϊκών αγορών.

Καθιστώντας σαφές ότι «δεν μειώνεται ο αριθμός των αδειών στις λαϊκές αγορές», ο κ. Χατζηδάκης υποστήριξε ότι κλήρωση θα γίνει μία φορά τον Ιανουάριο του 2015 και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί σύστημα κυκλικότητας ανά έτος.

«Από την στιγμή που θα γίνει διαχωρισμός εμπόρων και παραγωγών πρέπει να οι θέσεις να κατανεμηθούν εξαρχής με διαφάνεια», είπε.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ελάφρυνση των προστίμων και των ποινών για όσους δεν κατέχουν άδειες.

«Η αρχική διάταξη προέβλεπε ότι σε περίπτωση μη κατοχής αδείας θα υπάρχει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, απέλαση και φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους. Με την αλλαγή προβλέπεται μόνο φυλάκιση έξι μηνών», είπε.

Όσο για τη διάρκεια των εμποροπανήγυρων, αυξάνονται σε πέντε από τρεις ημέρες και σε δέκα για την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πάσχα αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης:

Δούρου: Άμεσα να αποσυρθεί ο νόμος για τις λαϊκές