ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Όταν φύγει η κρίση, θα εξαφανιστεί και ο Τσίπρας

Σαμαράς:  Όταν φύγει η κρίση, θα εξαφανιστεί και ο Τσίπρας

«Η χώρα γυρίζει σελίδα», υποστήριξε ο Πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κερδοσκοπεί σε βάρος της οδύνης του ελληνικού λαού

Πυρά εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «καπηλεύεται τον πόνο του Έλληνα», εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέο Μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα.

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως «η χώρα γυρίζει σελίδα», προσθέτοντας ότι «βγαίνουμε από την κρίση, βγαίνουμε από τον εφιάλτη της κρίσης και δεν πρέπει με τίποτα να ξαναπέσουμε στην κρίση».

Μάλιστα, όπως είπε, αυτό είναι και το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών, τονίζοντας ότι σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, «προτείνουμε σταθερά βήματα που θα αποκλείσουν την αβεβαιότητα στο εσωτερικό της Χώρας, τη λαθεμένη ψυχολογία, θα αποκλείσουν την ανυποληψία από το εξωτερικό».

«Ο κ. Τσίπρας μιλάει για ένα χθες το οποίο έχει χρεοκοπήσει. Σύνθημά του, άλλωστε, είναι αυτό το περίεργο, το "Go back" που είπε. Δεν είπε "πάμε μπροστά", είπε "προς τα πίσω" και λέω που πίσω; Στις μόνιμες πορείες; Στις διαρκείς καταλήψεις;», σχολίασε ο κ. Σαμαράς, όσον αφορά το «σύνθημα» του κ. Τσίπρα.

Επιπλέον, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κερδοσκοπεί σε βάρος της οδύνης του ελληνικού λαού και συνέχισε: «Ο κ. Τσίπρας αναδείχθηκε μέσα από την κρίση και ζει μέσα από την κρίση. Όταν εξαφανιστεί η κρίση θα εξαφανιστεί και αυτός».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. «Πολύ στο φεύγα είναι ο κ. Τσίπρας. Φεύγα από το ευρώ. Φεύγα από το ΝΑΤΟ. Πολύ φευγάτο τον βλέπω. Εγώ αντίθετα λέω: επιστρέφω και πάω μπροστά. Επιστρέψαμε σε μία αίσθηση ασφάλειας που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός. Επιστρέψαμε όχι μόνο στην αισιοδοξία αλλά κυρίως στην αξιοπρέπεια» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ένα: πως με σταθερά βήματα θα πάμε μπροστά. Στην αρχή ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι θα σαρώσει στις εκλογές και τις περιφέρειες. Αρχίζουν τώρα και κάνουν αθροίσεις και εκεί που έχει χάσει τη γλώσσα του είναι για τις περιφερειακές εκλογές» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε: «Αν δεν του βγει η αστάθεια τι θα γίνει τότε; Άλλοι θα έχουν πρόβλημα και μήπως αυτή η αστάθεια δεν μετακομίσει στην Ελλάδα αλλά στο κόμμα του κ. Τσίπρα».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε κατηγορηματικός.
«Δεν πρόκειται να υπάρχει νέο μνημόνιο, νέα μέτρα, περικοπές μισθών και συντάξεων, αύξηση φόρων. Το υπουργείο Οικονομικών λέει ότι αυτό που ονομάζεται δημοσιονομικό κενό θα είναι της τάξης του 1 δισ. και δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα. Αντίθετα και η Κομισιόν και η ΔΝΤ έχουν παραδεχθεί ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα θα είναι συνεχώς αυξανόμενα στην Ελλάδα», τόνισε ο Πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι η μοναδική εκκρεμότητα της χώρας είναι μόνο η βιωσιμότητα του χρέους.

«Η νέα ανακούφιση η οποία χθες επαναβεβαιώθηκε από το Eurogroup είναι μία ανταμοιβή επιβράβευση για το γεγονός ότι πετύχαμε τους στόχους μας. Και προβλέπω ότι θα γίνει μία λογική εξέλιξη του χρέους. Αν αυτό θα είναι μετάθεση των τοκοχρεολυσίων ή μείωση των επιτοκίων αυτό θα το δούμε», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και το αν δημιουργούν τριγμούς στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως δεν κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα. «Η κυβερνητική συνεργασία άντεξε στα δύσκολα. Δεν θα κρίνω την στρατηγική ενός άλλου κόμματος. Οι βουλευτές άντεξαν και απάντησαν με ευσυνειδησία στα κελεύσματα. Δεν κινδυνεύει η κυβερνητική σταθερότητα».

Σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση ότι «φλερτάρει» με την ακροδεξιά ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε: «Θέλει παρά πολύ θράσος εμείς, που επί των ημερών μας μπήκε η Χρυσή Αυγή στη φυλακή, να λέγεται ότι τους χαϊδεύουμε τα αυτά. Παραπέμψαμε το ζήτημα στο μόνο αρμόδιο που είναι η Δικαιοσύνη». Παράλληλα υπογράμμισε ότι προσωπική θέση του είναι ότι κανένα κόμμα δεν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου. «Δεν μπορώ να απαγορευσω σε κανέναν τίποτα αυτή είναι η δημοκρατία» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, όσον αφορά στην επόμενη μέρα, μετά τις εκλογές, ο Πρωθυπουργός δήλωσε: «Για να απογειωθεί η Ελλάδα, πρέπει να υπάρχει σιγουριά ότι είμαστε στην Ευρωζώνη. Επίσης, θα ήθελα να προτείνω για το 2015 την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς όμως να έχω σκεφτεί κάποιο πρόσωπο. Τρίτον να υπάρξει καινούργιο σύνταγμα. Να προχωρήσουμε στην αναθεώρηση του συντάγματος».

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2014: Η ατζέντα και ο σχεδιασμός της ΝΔ

Γιατί ο Σαμαράς ανέχεται τους εκβιασμούς του Βενιζέλου