ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Σαμαράς ανέχεται τους εκβιασμούς του Βενιζέλου

Γιατί ο Σαμαράς ανέχεται τους εκβιασμούς του Βενιζέλου

Έκτακτη συνάντηση σήμερα των κυβερνητικών εταίρων μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Έκτακτη συνάντηση θα έχουν σήμερα Τρίτη, στις 3.30 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, το θέμα που θα συζητηθεί είναι τα αποτελέσματα του Εurogroup καθώς και η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο είναι πρόδηλο πως η νέα συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών γίνεται στη σκιά των δηλώσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου τα τελευταία 24ωρα περί αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση σε περίπτωση που η Ελιά δεν στηριχτεί επαρκώς από το εκλογικό σώμα στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, καθώς και στον απόηχο της κίνησης του ΠΑΣΟΚ να μπλοκάρει το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε τη Δευτέρα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στο περιθώριο της συνάντησής του με την ηγεσία του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου όταν έθεσε ξεκάθαρα θέμα παραμονής του κόμματός του στην κυβέρνηση στην περίπτωση που η Ελιά δεν λάβει τα ποσοστά που «δικαιούται».

«Δεν είναι δίκαιο, δεν είναι σωστό και λογικό κάποιοι να χρεώνονται ένα μεγάλο κόστος και να μην πιστώνονται αυτά που αναλογικώς δικαιούνται να πιστωθούν, τώρα που η χώρα έχει αρχίσει την έξοδο από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος,θέτοντας ξεκάθαρα θέμα παραμονής του κόμματός του στην κυβέρνηση.

samaras-venizelos

«Εμείς περιμένουμε τη στάση του ελληνικού λαού, την ωριμότητά του, τη σοφία του. Πρέπει να διατηρηθεί η σταθερότητα, το πλαίσιο στρατηγικής αναφοράς της χώρας, πρέπει να βαδίσουμε με ασφάλεια στην οριστική και αμετάκλητη έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο, αλλά αυτό εξαρτάται από τον ελληνικό λαό.Η Δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, του οποίου έχω την τιμή να ηγούμαι και η Ελιά στην οποία μετέχουμε, δεν είναι ούτε "τσόντα", ούτε ουρά. Δεν πάει να αθροίσει τα ποσοστά για να καλύψει κενά. Είναι ο πυλώνας αυτής της προσπάθειας και αν δεν έχουμε τη στήριξη του ελληνικού λαού, την κατανόησή του, φυσικά δεν μπορούμε να αναλάβουμε βάρη που ιστορικώς δε μας αναλογούν, από ένα σημείο και μετά», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημαίνοντας συναγερμό στο Μαξίμου.

Στενοί συνεργάτες του κυρίου Βενιζέλου εξηγούν ότι, όπως και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί δικαιούνται να θέτουν κατά το δοκούν τα προεκλογικά τους διλήμματα, έτσι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνει το προφανές, ότι δηλαδή εφ όσον ο ελληνικός λαός δεν εμπιστευθεί την Ελιά, τότε τα δεδομένα διαφοροποιούνται ουσιωδώς, πιστοποιώντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα επανεκτιμήσει σε μία τέτοια περίπτωση τη στάση του ως κυβερνητικός εταίρος.

Εντούτοις, η εκτίμηση του Β. Βενιζέλου ότι αν η Ελιά πάρει κάτω από 10% τότε δεν αποκλείεται να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, μόνο ως ωμός εκβιασμός μπορεί να εκληφθεί.

Τι ακριβώς κάνει ο Ευ. Βενιζέλος τελικά; Από τη μια θέλει να μην καταρρεύσει η χώρα κι από την άλλη εκβιάζει σε στυλ «με ψηφίζετε αλλιώς θα πέσει η κυβέρνηση και θα πάμε σε εθνικές εκλογές».

Γιατί τον ανέχεται ο Σαμαράς; Μόνο και μόνο για να κρατηθεί η κυβέρνηση;

Τι νέου είδους πολιτική είναι αυτή που πιέζεις τον λαό να σε ψηφίσει, λέγοντάς του ότι κινδυνεύει η σταθερότητα της χώρας;

Είναι προφανές πως ο Βενιζέλος φοβάται ότι αν πάμε σε εθνικές εκλογές οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα δουν τη Βουλή ούτε… με τα κιάλια. Και ο ίδιος φυσικά θα μείνει στην ιστορία ως ο καταστροφέας του κόμματος.

Αυτοί οι ωμοί εκβιασμοί δεν πρέπει να περάσουν στο όνομα της δήθεν σταθερότητας.

Το ΠΑΣΟΚ θα εισπράξει στις εκλογές αυτό που του αξίζει από τις επιλογές του από το 2009 και μετά. Θα εισπράξει στην κάλπη τις απειλές, τους εκβιασμούς και την αλαζονεία του Ευ. Βενιζέλου, την αμετανόητη στάση του Γ. Παπανδρέου, την έπαρση των στελεχών του που μετά από τόσα «χαστούκια» και τόσες αποδοκιμασίες συνεχίζουν να κυκλοφορούν με ύφος χιλίων καρδιναλίων, τα δήθεν «αντάρτικα» που ξεκινούσαν πριν από τις κρίσιμες ψηφοφορίες και τελικά στη Βουλή φώναζαν «Ναι, σε όλα»!

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ούτε «τσόντα» ούτε ουρά

Βενιζέλος: Η ανεργία είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας

«Πρόβλημα κυβερνητικής σταθεροτητας,αν το ΠΑΣΟΚ πέσει κάτω από το 10%»

Σου επιτίθεται ο Μπένι; Ανεβαίνουν τα ποσοστά σου!