ΜΑΡΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Σου επιτίθεται ο Μπένι; Ανεβαίνουν τα ποσοστά σου!

Σου επιτίθεται ο Μπένι; Ανεβαίνουν τα ποσοστά σου!

«Τα ύστερα του κόσμου», θα μπορούσε να αναφωνήσει κάποιος, αν –τελικά- πρόσωπα, συμπεριφορές και παρενέργειες δεν ήσαν έως και προβλέψιμα!


Του Μάρκου Μουζάκη

Μου εξομολογούνταν λοιπόν έγκυρος δημοσκόπος (ναι, υπάρχουν τέτοιοι, που μάλιστα δεν εντάσσονται σε λογικές κι επιχειρήσεις χειραγώγησης...) ότι αυτό που βλέπει στις κυλιόμενες, καθημερινές έρευνες που διεξάγει είναι τούτο:

Τις τελευταίες δύο μέρες τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ ανεβαίνουν. Βεβαίως παραμένουν χαμηλά, ωστόσο εμφανίζουν μια σαφώς αυξητική τάση.

Προσμετρώντας και συνυπολογίζοντας ποιοτικά στοιχεία απ' τις καθημερινές δημοσκοπήσεις του τι του προέκυψε του ανθρώπου, όπως μου τόνισε;

Ότι η αυξητική τάση στα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ άρχισε –και εν τέλει εκεί οφείλεται- αμέσως μόλις ο Β. Βενιζέλος στη διακαναλική του συνέντευξη διέπραξε την πολιτικά αήθη επίθεση ενάντια σε Κουβέλη και στο κόμμα του, ότι... λειτουργούν παρασιτικά ως προς το ΠΑΣΟΚ, μια δήλωση που πέραν όλων των άλλων βγάζει κι ένα πρωτοφανές (;) έλλειμμα πολιτικού πολιτισμού!

Ο ίδιος δημοσκόπος μου εξομολογήθηκε, ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και προ ολίγων εβδομάδων , εκείνη τη φορά μεταξύ Βενιζέλου και ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είχε συμβεί τότε;

Ο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος, πάλι σε μια επίδειξη αμετροέπειας και άκριτης αλαζονείας είχε δηλώσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κερδίσει ούτε μία περιφέρεια, ούτε ένα μεγάλο δήμο!

Λοιπόν, απ' την επομένη κιόλας άρχισε να αυξάνεται η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ και να ανεβαίνουν τα ποσοστά του, παρόλο που διέπραττε τη μία αυτοχειρία μετά την άλλη!

Συμπέρασμα;
Δεν είναι ασφαλώς τυχαία, ούτε μεμονωμένα τα παραπάνω γεγονότα. Και οδηγούν στην εκτίμηση, ότι μόλις ο Βενιζέλος επιτίθεται σε κάποιον, τόσο τα ποσοστά του θύματος της επίθεσης ανεβαίνουν!

Και ανεβαίνουν τόσο περισσότερο, όσο περισσότερο αλαζών, αμετροεπής και πολιτικά βουλιμικός εμφανίζεται ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ...

Αντίθετα, όποιον «τολμά» να στηρίξει ο Μπένι, αυτός ο δυστυχής βλέπει τα ποσοστά του να κατρακυλούν!

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι –σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες μας- πάρα πολλοί υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι υποστηριζόμενοι απ' το ΠΑΣΟΚ και την Ελιά έχουν αυστηρά διαμηνύσει να μην... τολμήσει ο Βενιζέλος να επισκεφτεί τις περιφέρειές τους, αλλά ούτε καν δήλωση στήριξης να μην κάνει!

Τόσο... ανθρωποδιώχτης!