ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2014 - Τσίπρας: Η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά

Ευρωεκλογές 2014 - Τσίπρας: Η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε το ψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψηφοδέλτιο για μια διαφορετική Ευρώπη, για έναν διαφορετικό νότο.

Συνέντευξη στην ιταλική δημόσια τηλεόραση και στο δίκτυο Rai Tre παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στις προεκλογικές εκστρατείες σε Ελλάδα και Ιταλία αλλά και σε οικονομικά θέματα.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική πορεία της Ευρώπης ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως «ή αλλάζουμε τους συσχετισμούς για να ανατρέψουμε τις πολιτικές της λιτότητας, τις πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας και να ξανακερδίσουμε την Δημοκρατία, ή θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτό τον ολισθηρό δρόμο δίχως τέλος. Αν στις ευρωεκλογές αυτές κερδίσουν οι δυνάμεις που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο, θα συνεχίσουν με ακόμη ισχυρότερα προγράμματα λιτότητας».

Ο κ. Τσίπρας, επίσης, τόνισε ότι «το πρόγραμμα λιτότητας οδηγεί παντού σε αδιέξοδο», ζήτησε να «υπάρξει δυνατότητα για μια νέα διαπραγμάτευση των χωρών με δημοσιονομικά προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την τρόικα. Ξέρουμε καλά όλοι μας ότι η τρόικα στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης».

Αναφερόμενος στην δική του υποψηφιότητα και στη δημιουργία του «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», υπογράμμισε ότι «εδώ και πολύ καιρό, πλέον, καταφέραμε να δημιουργήσουμε στην Ιταλία, το ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» το οποίο ενώνει δυνάμεις της Αριστεράς και προσωπικότητες της κοινωνίας των πολιτών από τον ευρύτερο αριστερό χώρο. Το ψηφοδέλτιο αυτό ζητά την εμπιστοσύνη των πολιτών για μια διαφορετική Ευρώπη, για ένα διαφορετικό μέλλον για την Ιταλία, την νότια Ευρώπη και την ήπειρό μας στο σύνολό της» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

«Φωτιές» άναψε η πανέμορφη Ιταλίδα που στηρίζει τον Τσίπρα (pics)

Σαμαράς: Όταν φύγει η κρίση, θα εξαφανιστεί και ο Τσίπρας

Κι όμως: «Πορτοκάλι Τσίπρας» στη Σικελία! (pics)

Τσίπρας: Η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς πώληση