ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγει η συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Ανοίγει η συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Αμφισβήτηση του Ευ. Βενιζέλου από κορυφαία στελέχη του Κινήματος

Θέμα ηγεσίας θέτουν το ένα μετά το άλλο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα και στενοί συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου σαφώς και διαφωνούν με το τυχοδιωκτικό και εκβιαστικό δίλημμα που έθεσαν ο Βενιζέλος και η παρέα του και αποστασιοποιούνται σταδιακά από την προεδρική αυλή.

Αυτό φυσικά γίνεται με... τρόπο για να μην κατηγορηθούν για υπονόμευση την ώρα της εκλογικής μάχης.

Αλλά δεν διστάζουν να ψιθυρίζουν πως η στρατηγική του Βενιζέλου χαρακτηρίζεται μέχρι και υποκριτική.

Το έπιασε η ευαισθησία τον Βενιζέλο να πει ότι θα αποχωρήσει απ' την κυβέρνηση, αν καταψηφιστεί η Ελιά. Αλλά δεν έχει την ίδια ευαισθησία σε ό,τι αφορά στον εαυτό του! Διότι, όπως είπε σε συνέντευξή του, ακόμα κι αν η Ελιά πιάσει πάτο, αυτός δεν σκοπεύει να παραιτηθεί απ' την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ!

Δηλαδή... ευαισθησία α-λα καρτ!

Όσο και αν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξορκίζει τα σενάρια για εσωκομματικές διεργασίες στο Κίνημα, η συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έχει «φουντώσει» για τα καλά.

SAM MPENI

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, αν και χαρακτήρισε σωστό το δίλημμα που έθεσε ο Ευ. Βενιζέλος, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την επομένη των ευρωεκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

«Δεν αποκλείω τίποτα. Όλα επί τάπητος. Ένα συνέδριο του κόμματος θα μπορούσε να γίνει και ο Βενιζέλος δεν πρέπει να το φοβηθεί. Πρέπει να ξαναγυρίσουμε στη βάση μας και η βάση θα αποφασίσει για όλα», είπε ο κ. Σκανδαλίδης.

Την ίδια ώρα ο βουλευτής Ηλίας Γιάννης Κουτσούκος, έθεσε ψηλά τον πήχη για το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ανοίγοντας νέα συζήτηση για το που μπορεί να φτάσει η άλλοτε «Μεγάλη δημοκρατική παράταξη» του Α. Παπανδρέου που από το 40% κατρακύλησε στο 4%.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος έθεσε τον πήχη κάτω από τον οποίο ενδεχομένως τεθεί θέμα ηγεσίας στο 4%, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο Γ. Παπανδρέου από το 45% παρέδωσε το κόμμα στο 12%.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο στενός συνεργάτης του κ. Βενιζέλου δήλωσε: «Δεν πιστεύετε ότι δεν θα υπάρξει θέμα ηγεσίας αν πάμε στο 4% και στο 3%; Θα πάμε σε ανασύνταξη του χώρου ούτως ή άλλως μετεκλογικά. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνάει αν τα ποσοστά του στις εκλογές συρρικνωθούν. Εξαϋλωμένοι δεν μπορούμε να κυβερνάμε».

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας εξέφρασε την άποψη ότι «είναι θεμιτό να συζητηθούν όλα, ακόμη και το θέμα ηγεσίας μετά τις εκλογές».

Επισήμανε πως το εκλογικό αποτέλεσμα θα πρέπει να αξιολογηθεί κι αν είναι χαμηλό όπως στο επίπεδο των δημοσκοπήσεων (περίπου 5%) «είναι προφανές ότι δεν μπορείς να το βάλεις κάτω από το χαλί».

Από την πλευρά του, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την άποψη ότι «μετά τις εκλογές είναι θεμιτό να συζητηθούν όλα, ακόμη αν προκύψει ζήτημα, και το θέμα ηγεσίας. Δεν υπάρχει κανένα ταμπού».

Διαβάστε επίσης:

Το σενάριο επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

Οι μπλόφες Βενιζέλου και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ

Η δημοκρατική εντιμότητα του εκβιασμού

«Λουδοβίκος»... ο Βενιζέλος

«Βόμβα» Σκανδαλίδη: Δεν απέκλεισε θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Ευ. Βενιζέλος: Αυτοεγκλωβισμένος σε αδιέξοδη στρατηγική!