ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωλοτούμπα Βενιζέλου: Δεν μίλησα ποτέ για αποχώρηση από την κυβέρνηση

Κωλοτούμπα Βενιζέλου: Δεν μίλησα ποτέ για αποχώρηση από την κυβέρνηση

Προσπάθησε να μαζέψει τους εκβιασμούς του αλλά δεν έπεισε κανέναν

Κλίμα δυσαρέσκειας στο ΠΑΣΟΚ την ώρα που «φουντώνει» η προεδρολογία

Τα… μαζεύει ο Ευ. Βενιζέλος αναφορικά με τα σενάρια αποχώρησης από την κυβέρνηση, σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος για την «Ελιά» στις Ευρωεκλογές.

«Ποτέ δε μίλησα για αποχώρηση από την κυβέρνηση, αυτή δεν είναι κυβέρνηση Σαμαρά και εμείς δεν είμαστε ‘συνεργάτες ή φίλοι’, η κυβέρνηση υπάρχει γιατί θέσαμε θέμα συνεργασίας των ευρωπαϊκών δημοκρατικών δυνάμεων. Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης από την κυβέρνηση και το σενάριο απόσυρσης υπουργών, για να υπάρχει μια δεξιά κυβέρνηση που θα κάνει ό,τι θέλει χωρίς προοδευτικό πρόσημο» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε επίσης ότι ποτέ δε μίλησε για αριθμούς και ποσοστά, αλλά για το συνδυαστικό αποτέλεσμα όλων των εκλογών, δημοτικών, περιφερειακών, ευρωπαϊκών. «Ούτε οι άλλοι, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλάνε για ποσοστά» σημείωσε.

«Η περιγραφή της πραγματικότητας δεν είναι ποτέ εκβιαστική... Έθεσα το βασικό ερώτημα που θέτουν όλοι... τι είναι εκβιαστικό, η περιγραφή της κατάστασης; ή η αλήθεια; ο εκβιασμός συντελείται όταν κάποιοι πιστεύουν ότι ‘την έχουμε βγάλει καθαρή’ ή ότι θα γυρίσουμε στα προηγούμενα και καλύτερα» σχολίασε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως θέτει με ευθύτητα θέμα αντοχής της κυβέρνησης, κάτι που «άλλωστε κυριαρχεί στη σκέψη των ίδιων των βουλευτών της πλειοψηφίας και του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να ερμηνεύσει τη νευρικότητα που προκλήθηκε από τον συσχετισμό της κυβερνητικής αντοχής με τα ποσοστά που θα συγκεντρώσει η Ελιά στις επερχόμενες κάλπες, κάνοντας λόγο για «φεστιβάλ νευρικότητας, διαφόρων εκδοχών και δωρεάν μαγκιάς».

«Είδα να ενοχλούνται εκ Δεξιών, εξ Αριστερών και κάποιοι εκ των ένδον, πολύ λίγοι τολμούν να πουν ότι τίθεται θέμα σταθερότητας της κυβέρνησης... Εμφανίστηκαν τζάμπα μάγκες σε διάφορες εκδοχές, δωρεάν μαγκιά... Καταπληκτική λογική: εκτιμούμε την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, αλλά ψηφίζουμε ΝΔ για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. ‘Εμείς ψηφίζουμε χαλαρά προοδευτικά, χαλαρά επειδή είναι πιο σικ, πιο καθώς πρέπει...’ και αυτοί που λένε ‘εμείς ΠΑΣΟΚ είμαστε, αλλά δε γουστάρουμε το Βενιζέλο και γι’ αυτό θέλουμε κακό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ, λόγω συνεργασίας με τη ΝΔ... τι θέλουν το ΠΑΣΟΚ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ;».

«Δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση που αμφισβητείται στο εσωτερικό της σε ψυχολογικό επίπεδο, στο επίπεδο της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης τω βουλευτών. Υπάρχουν οι φίλοι μας που θέλουν την Ελλάδα μέσα στην κρίση ζουν από την κρίση» παρατήρησε, αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

Παίζει… ρέστα ο Βενιζέλος!

Ανοίγει η συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Το σενάριο επιστροφής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση

Οι μπλόφες Βενιζέλου και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ

Η δημοκρατική εντιμότητα του εκβιασμού

«Λουδοβίκος»... ο Βενιζέλος

«Βόμβα» Σκανδαλίδη: Δεν απέκλεισε θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ

Ευ. Βενιζέλος: Αυτοεγκλωβισμένος σε αδιέξοδη στρατηγική!