ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοτικές εκλογές 2014: Ν. Χιωτάκης με «Σίγουρα Βήματα» στην Κηφισιά

Δημοτικές εκλογές 2014: Ν. Χιωτάκης με «Σίγουρα Βήματα» στην Κηφισιά

Με τον αέρα της νίκης που του εξασφαλίζει η παρακαταθήκη τριών συναπτών θητειών στο «τιμόνι» του Δήμου Κηφισιάς, ο Νίκος Χιωτάκης ετοιμάζεται να οδηγήσει την πόλη των βορείων προαστίων με «Σίγουρα Βήματα» στο μέλλον και την επομένη των δημοτικών εκλογών.


Τον Νίκο Χιωτάκη εμπιστεύονται με την ψήφο τους οι δημότες της Κηφισιάς από το 1998, όταν εξελέγη πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος. Το 2002 ξεκίνησε η επιτυχημένη πορεία του στο δημαρχιακό θώκο, επανεξελέγη δήμαρχος το 2006, όπως και το 2010 στο νέο «καλλικρατικό δήμο», υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία και συγκεντρώνοντας σε κάθε εκλογική αναμέτρηση συντριπτικά ποσοστά.

Στις εκλογές της 18ης Μαΐου, ο κ. Χιωτάκης κατεβαίνει με ένα συνδυασμό που απαρτίζεται από πρόσωπα καταξιωμένα επαγγελματικά, τα οποία προέρχονται από κάθε γειτονιά του Δήμου, με ήθος και εντιμότητα, με όραμα, με αγάπη και διάθεση να προσφέρουν στην πόλη τους. Το όνομα του συνδυασμού «Σίγουρα Βήματα» προβάλλει το μήνυμα που θέλει να περάσει για το μέλλον, ώστε ο Δήμος να πάει μπροστά με σιγουριά και ασφάλεια, έχοντας επικεφαλής έναν άνθρωπο με γνώση, εμπειρία και ικανότητα να διαχειριστεί τα προβλήματα.

Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του βρίσκεται η περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους, η λειτουργία ενός δημοτικού δικτύου ύδρευσης χαμηλού κόστους για τους πολίτες, η μείωση των τροφείων των παιδικών σταθμών, η προστασία της αμιγούς κατοικίας με την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στο σύνολο του Δήμου Κηφισιάς, η ολοκλήρωση ένταξης στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής του Πανοράματος και η ένταξη στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής «υπόλοιπο Μορτερό».

Αναπτυξιακό εργαλείο του Δήμου μπορεί να αποτελέσει το πρόγραμμα του συνδυασμού «Σίγουρα Βήματα», καθώς ανταποκρίνεται στις σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες του Δήμου Κηφισιάς. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβάσεις, σε συνέχεια της υλοποίησης του μεγάλου προγράμματος έργων υποδομών, ύψους περίπου 60.000.000 ευρώ. Πρόκειται για πόρους που διεκδικήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στα κέντρα λήψης αποφάσεων, παρά τις συνθήκες σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας. Όπως έχει τονίσει ο κ. Χιωτάκης, κάποια από αυτά τα έργα υλοποιήθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα περιλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα, όχι ως απλές μακέτες ή σκέψεις, αλλά ως ώριμα έργα με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Οι βασικοί στόχοι της δημοτικής οικονομικής πολιτικής για την περίοδο 2014-2019 είναι:

- Η ορθολογική διαχείριση των χρημάτων των δημοτών
- Η αποτελεσματική διεκδίκηση νέων πόρων από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, για τη χρηματοδότηση έργων και παρεμβάσεων στην πόλη
- Η οικονομική ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της πόλης
- Η αναζήτηση νέων εσόδων, χωρίς επιβάρυνση των δημοτών.

Τα μηνύματα από τον κόσμο χαρακτηρίζονται ιδιαιτέρως αισιόδοξα, όπως προκύπτει από τη συμμετοχή του κόσμου στις προεκλογικές ομιλίες του κ. Χιωτάκη. Η κεντρική προεκλογική ομιλία του Νίκου Χιωτάκη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μαΐου, στις 20:30 επί των οδών Λεβίδου και Παναγίτσας.

Διαβάστε επίσης:

Περιφερειακές εκλογές 2014: Επίσκεψη Κουμουτσάκου στο ΧΥΤΑ Φυλής