ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bloomberg: Απειλή για την κυβέρνηση η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ

Bloomberg: Απειλή για την κυβέρνηση η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ

Για ενδεχόμενη κατάρρευση του κυβερνητικού σχήματος στην Ελλάδα, κάνει λόγο δημοσίευμα του Bloomberg Businessweek.

Αναλυτικότερα το άρθρο αναφέρει: «Ο Αντώνης Σαμαράς έπεισε τους επενδυτές για την ανάκαμψη της Ελλάδας, ωστόσο τώρα πρέπει να πείσει και τους ψηφοφόρους. Με την ανεργία των νέων να ξεπερνά το 50%, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι δεν είναι έτοιμοι να αποδώσουν στον Σαμαρά τις θετικές αλλαγές».

«Η μεγαλύτερη απειλή για την κυβέρνηση είναι η ενδεχόμενη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ μετρά 152 βουλευτές. Η προοπτική αποχώρησης των 27 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε να αποτρέψει τους ξένους επενδυτές», όπως ανέφερε η Megan Greene, επικεφαλής οικονομολόγος της Maverick Intelligence.

«Αν η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και οι επενδυτές τρομάξουν από την προοπτική να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, είναι πιθανό να πληγεί η ελληνική ανάκαμψη, ακριβώς επειδή είναι τόσο εύθραυστη», προειδοποιεί η Megan Greene.

«Μια αδύναμη εκλογική απόδοση του ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως να ενθαρρύνει τους βουλευτές και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, να θέσουν εκτός ηγεσία του κόμματος τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αλλά χωρίς τον Βενιζέλο, θα είναι δύσκολο για τον Σαμαρά να κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση».

Δηλώσεις Σημίτη

Το δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, ο οποίος τονίζει ότι «η κρίση του ευρώ δείχνει να έχει τελειώσει, ωστόσο οι συνέπειες παραμένουν».

«Η υψηλή ανεργία και η αβεβαιότητα τροφοδοτούν τον ευρωσκεπτικισμό, με τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. να διστάζουν να παραχωρήσουν μεγαλύτερη εξουσία στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα», αναφέρει ο Κ. Σημίτης.

Τέσσερα χρόνια και τρεις πρωθυπουργούς μετά το αίτημα του Γιώργου Παπανδρέου για διεθνή βοήθεια, το οποίο του κόστισε την πρωθυπουργία, η πολιτική αστάθεια εξακολουθεί να στοιχειώνει την Ελλάδα.

Αυτό το στοιχείο απειλεί να ανατρέψει την κυβερνητική συμμαχία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2%