Σαμαράς: Αναπτυξιακά έργα 12,5 εκατ. ευρώ στο Κατάκολο

NEWSBOMB

Σαμαράς: Αναπτυξιακά έργα 12,5 εκατ. ευρώ στο Κατάκολο

Να στρέψει το ενδιαφέρον στα ζητήματα της ανάπτυξης, επέλεξε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μία ημέρα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, επισκεπτόμενος το λιμάνι του Κατάκολου Ηλείας.

«Σε αυτήν την πανέμορφη περιοχή του Κατάκολου εδώ στην Ηλεία, έχει ήδη διαμορφωθεί ένα καταπληκτικό ρεύμα τουρισμού. Να πω μόνον ότι πάνω από 1 εκατ. τουρίστες αφικνούνται εδώ πέρα κάθε χρόνο. Πως; Με τις κρουαζιέρες. Είναι ο χώρος αυτός, ο δεύτερος μετά τον Πειραιά, χώρος υποδοχής κρουαζιέρας. Αντιλαμβάνεστε, επομένως, ότι η τουριστική Ανάπτυξη είναι κάτι το απολύτως αναγκαίο και η υποδομή, όμως, για να δεχτεί αυτούς τους τουρίστες. Γι’ αυτό το λόγο, την ερχόμενη εβδομάδα- όπως το είχαμε ακριβώς υποσχεθεί- ξεκινούν έργα αξίας 12,5 εκατ. ευρώ. Και μάλιστα, μαζί με τα 7,5 εκατ. τα οποία θα είναι για την ανάπλαση τη συγκεκριμένη της εμπορικής περιοχής του λιμένος, θα είναι ένα έργο 20 εκατ., που θα δώσει αυτή την ανάσα, προκειμένου η περιοχή εδώ η καταπληκτική να κάνει αυτή τη μεγάλη Ανάπτυξη, όπως έχει σχεδιαστεί», είπε.

Πρόσθεσε ότι «από πλευράς υδρογονανθράκων, είναι απολύτως καθαρό ότι σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται ο οιοσδήποτε να ενοχλήσει το περιβάλλον. Η συμμόρφωση κι ο σεβασμός προς το περιβάλλον είναι το πρώτο κριτήριο».

Τέλος τόνισε «ότι όλα αυτά δε γίνονται τυχαία. Από τον προηγούμενο Ιούνιο που ήμουν εδώ πέρα, τα είχαμε όλα σχεδιάσει και ο σχεδιασμός αυτός αφορά την Ανάπτυξη. Αφορά το αύριο. Αφορά τα παιδιά μας. Δεν είναι σχεδιασμός, όπως αυτό το περίφημο “Σχέδιο Ζ”, που αποκαλύφθηκε, που έχει να κάνει με το πώς θα σχεδιάσουμε τον παραγκωνισμό και την εξαφάνιση της Ελλάδας από τον ουσιαστικό αναπτυξιακό χάρτη της Ευρώπης. Είναι ένας σχεδιασμός που ασχολείται σε κάθε περιοχή με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, προκειμένου ακριβώς να αξιοποιήσουμε και να κεφαλαιοποιήσουμε αυτά που μας έχει δώσει εδώ πέρα ο Θεός στην τόσο όμορφη περιοχή, όπως άλλωστε όμορφη είναι όλη η Ελλάδα μας».

Διαβάστε επίσης:

Βενιζέλος για το σχέδιο «Ζ»: Στον Γ. Παπανδρέου ανήκουν οι αποφάσεις του 2011

Αναπάντητα ερωτήματα για σχέδιο «Ζ» και παρασκηνιακές συναντήσεις

Financial Times: Έτσι αποφάσισε η Μέρκελ να «σώσει» το ευρώ

Έτσι θα πετούσαν την Ελλάδα εκτός ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ: Μπλόφα το grexit

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved