ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτελέσματα εκλογών 2014 - Περιφέρεια Ηρακλείου: Πέντε δήμαρχοι βγήκαν από τον α' γύρο

Αποτελέσματα εκλογών 2014 - Περιφέρεια Ηρακλείου: Πέντε δήμαρχοι βγήκαν από τον α' γύρο

Συνολικά πέντε δήμοι στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου απέκτησαν δήμαρχο από τον α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ τρεις θα εκλεγούν την προσεχή Κυριακή.

Στον δήμο Βιάννου ο Παύλος Μπαριτάκης με τον συνδυασμό «Βιάννος Ανανέωση Τώρα» εξελέγη εκ νέου δήμαρχος, συγκεντρώνοντας το 61,52%.

Για δεύτερη φορά εξελέγη ο Ζαχαρίας Καλογεράκης δήμαρχος στο δήμο Μινώα Πεδιάδος με ποσοστό 52,43%.

Στο δήμο Μαλεβιζίου από την πρώτη Κυριακή εξελέγη ο Κώστας Μαμουλάκης που με καταμετρημένα τα αποτελέσματα σε 47 από τα 49 εκλογικά τμήματα συγκεντρώνει ποσοστό 79,71%.

Ο Γιάννης Μαστοράκης είναι ο νέος δήμαρχος Χερσονήσου, επικεφαλής της κίνησης «Ενωτική Πρωτοβουλία Φιλόξενος Δήμος» με ποσοστό 51,05%.

Εξάλλου ο Μανόλης Κοκοσάλης, εξελέγη δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων με 50,59%.

Οι αναμετρήσεις της επόμενης Κυριακής αφορούν :

Στον δήμο Ηρακλείου θα αναμετρηθούν ο Γιάννης Κουράκης επικεφαλής του συνδυασμού «Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες» που συγκέντρωσε ποσοστό 40,99% σε 260 από τα 264 τμήματα, θα αναμετρηθεί με τον Βασίλη Λαμπρινό επικεφαλής της «Δύναμης πολιτών» που συγκέντρωσε ποσοστό 28,17%.

Στον δήμο Γόρτυνας ο Νίκος Σχοιναράκης επικεφαλής του συνδυασμού «Ανανέωση τώρα» με ποσοστό 38,02% θα αναμετρηθεί με τον Μιχάλη Δαριβιανάκη επικεφαλής του «Γορτύνιου Αγωνιστικού Κινήματος» που συγκέντρωσε 34,39%

Στον δήμο Φαιστού η Μαρία Πετρακογιώργη - Ανυφαντάκη με τον συνδυασμό «Φαιστός Ενεργοί Πολίτες» που συγκέντρωσε 41,74% θα αναμετρηθεί με τον Γιώργο Αρμουτάκη του συνδυασμού «Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση Φαιστού» που συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο 30,64%.