ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με «Δημοκρατικό» τρόπο πέταξε έξω τους μικροομολογιούχους

Με «Δημοκρατικό» τρόπο πέταξε έξω τους μικροομολογιούχους

Το θράσος σε όλο του το μεγαλείο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, της δημοκρατικής παράταξης, με δημοκρατικό τρόπο και χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία πέταξε έξω τους μικροομολογιούχους που βρέθηκαν στην ομιλία του στο μουσείο Μπενάκη.

Λίγα λεπτά αφού ανέβηκε στο βήμα ο κ. Βενιζέλος ομάδα μικροομολογιούχων που είχαν μπει στην εκδήλωση, άρχισαν να διαμαρτύρονται εναντίον του προέδρου το ΠΑΣΟΚ.

Διαμαρτύρονταν για τις χαμένες καταθέσεις τους μετά το «κούρεμα» που υπέστησαν το 2011. Η αστυνομική φρουρά του Βενιζέλου με απίστευτο θράσος απομάκρυνε αμέσως τους μικροομολογιούχος, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε την ομιλία του σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Λίγο αργότερα ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε εμμέσως στο περιστατικό.

Με απόλυτη κυνικότητα και χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία ο κ. Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί ότι οι ομάδες των μικροομολογιούχων που διαμαρτύρονται υποκινούνται – όπως είπε – από δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Είπε πως «σε όλες τις πόλεις που πήγα μικρές ομάδες τις αντιπολίτευσης προκάλεσαν αντισυγκεντρώσεις». Συμπλήρωσε πως έχουν οργανώσει την ιστορία των μικροομολογιουχων για τους οποίους «κανείς δεν αγωνίζεται όπως εγώ».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στο «κούρεμα» που έγινε και είπε πως «ζητάνε από μένα ρέστα για τη μικρή σημαντική παρενέργεια».

Ούτε λίγο ούτε πολύ για τον κ. Βενιζέλο το γεγονός ότι άνθρωποι εμπιστεύθηκαν το δημόσιο και έχασαν τις οικονομίες μιας ζωής είναι απλά μια «παρενέργεια».

Υπογράμμισε - αναφερόμενος στον εαυτό του - πως ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών είναι υπεύθυνος για ότι αρνητικό και τίποτα θετικό.

Με το γνωστό ύφος του, ανέφερε, πως αν τον άκουγαν οι μικροομολογιούχοι και όλες οι διοικήσεις των Ταμείων, το χαρτοφυλάκιό τους θα είχε αποκατασταθεί όχι στο 100%, αλλά και παραπάνω.

Βέβαια δεν διευκρίνισε τι ακριβώς εννοεί όταν λέει ότι έπρεπε να τον ακούσουν, εκτός βέβαια κι αν έχει κατά νου τα «γεράκια» των αγορών τα οποία ο κ. Βενιζέλος δεν τόλμησε να ακουμπήσει και τα οποία όπως αποκαλύψαμε χθες από το newsbomb.gr πληρώνονται στο ακέραιο τα ακούρευτα ομόλογα που είχαν πάρει από το ελληνικό δημόσιο.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές 2014 - Προσαγωγές στην προεκλογική ομιλία του Βενιζέλου (vid)

Δημοτικές εκλογές 2014 - Βενιζέλος: Η ψήφος θα είναι αυτοδιοικητική και γνήσια προοδευτική